Ροή Ειδήσεων

Νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης

Νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης τον έως σήμερα Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομο Ξενάκη.
Ο Μητροπολίτης Πρόδρομος Ξενάκης γεννήθηκε στα Σταυράκια Ηρακλείου το 1979, φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και παρακολούθησε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα της βιβλικής Θεολογίας στο Maynooth της Ιρλανδίας, με υποτροφία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Τον Ιανουάριο του 2013 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, λαμβάνοντας παράλληλα και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.
            Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου δήλωσε:
«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με απόφαση της εξέλεξε Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τον μέχρι σήμερα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ.κ. Πρόδρομο.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε το νέο Μητροπολίτη και ευχόμαστε για την ευόδωση της σημαντικής αποστολής που αναλαμβάνει. Η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ύστερα από την σπουδαία και λαμπρή ποιμαντορία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες, ανατίθεται στην πνευματική και εκκλησιαστική καθοδήγηση ενός άξιου ιεράρχη της εκκλησίας μας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση, η εκκλησιαστική του εμπειρία εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία».
            Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κυρία Μαρία Λιονή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο τόπος μας και το ποίμνιο του Ρεθύμνου δέχτηκε με αισθήματα ικανοποίησης και χαράς την αναγγελία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος Επίσκοπου Κνωσού Πρόδρομου Ξενάκη, η Ρεθεμνιώτικη κοινωνία βλέπει ένα νέο άνθρωπο με σύγχρονη σκέψη, βαθιά μόρφωση και μακρά πορεία σε σημαντικές θέσεις στην Εκκλησία της Κρήτης, που διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει το πολύ σημαντικό έργο του προκατόχου του. Σύσσωμη η κοινωνία του Ρεθύμνου, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων και πολίτες, αναμένουμε τον νέο Ποιμενάρχη της Εκκλησίας του Ρεθύμνου να τον καλωσορίσουμε στο «σπίτι» του και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας και των ανθρώπων του».
            Συγχαρητήριο επιστολή έστειλε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης:
«Προς τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. κ. Πρόδρομο:
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την τιμητική και επάξια εκλογή σας ως νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Αναλογιζόμενοι τα όσα έχετε επιτύχει μέχρι σήμερα, υπηρετώντας ευσυνείδητα την Εκκλησία της Κρήτης, και με βάση το ήθος σας αλλά και την γενικότερη πνευματική συγκρότησή σας, είμαστε βέβαιοι ότι και στη νέα θέση που σας εμπιστεύεται η Εκκλησία μας, θα συνεχίσετε το πνευματικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και μακροημέρευση!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω