Ροή Ειδήσεων

Νέος Πρόεδρος ECSA

Ο Φίλιππος Φίλης εκλέχτηκε νέος Πρόεδρος της European Community Shipowners’ Associations  – ECSA από τη Γενική Συνέλευση για διετή θητεία από τον Ιανουάριο με νέα Αντιπρόεδρο την Karin Orsel.
Ο νέος Πρόεδρος δήλωσε: «Η έναρξη της νέας Προεδρίας της ECSA έρχεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, καθώς η παγκόσμια οικονομία πλέει στα αχαρτογράφητα νερά της πανδημίας COVID. Παράλληλα, ο ναυτιλιακός τομέας πρέπει να αντιμετωπίσει περιβαλλοντικές προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση και να συμβάλει ενεργά σε ένα νέο ρυθμιστικό καθεστώς. Θα εργαστούμε, ταυτόχρονα, για την επίτευξη σταθερής πρόσβασης στη χρηματοδότηση των πλοίων, την ατζέντα ελεύθερων συναλλαγών της ΕΕ, την ψηφιοποίηση, την ασφάλεια στη θάλασσα. Είναι σημαντικό οι νέοι κανονισμοί να γίνουν μια ευκαιρία ενίσχυσης και όχι υπονόμευσης της ανταγωνιστικότητας του κλάδου μας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια δυνατή φωνή της ECSA στις Βρυξέλλες ».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
            Ο Φίλιππος Φίλης ίδρυσε τη Lemissoler το 1996 ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου από το 2009. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην πλοιοκτησία, διαχείριση πλοίων και εμπορικές δραστηριότητες και ναυλώσεις πλοίων, καθώς και σε R&D με επίκεντρο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του πλοίου το αποτύπωμα άνθρακα. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο RWTH Aachen και είναι απόφοιτος του Harvard Business School (HBS). Ο Φίλιππος Φίλης είναι επίσης Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΕΠ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω