Νέο Μουσείο Χανίων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε στα Χανιά στην παρουσίαση του νέου Μουσείου Χανίων από την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και θεσμικών εκπροσώπων. Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 3.5 εκατ. €.
          Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Τα Χανιά και η Κρήτη αποκτούν ένα μουσείο αντάξιο των μεγάλων Μουσείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού μας θα το απολαμβάνουν μέσα από τα εκθέματα, τον σύγχρονο τρόπο προβολής τους και τις εξωστρεφείς δράσεις που η υποδομή του νέου μουσείου μπορεί να φιλοξενήσει. Η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ της χρηματοδότησε την λειτουργία του Μουσείου με 3.5 εκ €.  Συγχαίρουμε την εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Υπουργείο Πολιτισμού γιαυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, όπως και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και την Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού που με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια υποστήριξαν το έργο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων».

          Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης μαζί με τον Περιφερειάρχη στην παρουσίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γύπαρης. η Περιφερειακή σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη, η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη, ο Περιφερειαός Σύμβουλος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης  και ο ειδικός σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω