Νέο υψηλό χρυσού

[χρόνος ανάγνωσης 46 δευτερόλεπτα]

Η αγορά κεντρικών τραπεζών και ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος βοήθησαν τις τιμές του χρυσού να αυξηθούν κατά 15% για να φτάσουν σε νέα υψηλά όλων των εποχών το 2023, καταγράφει έρευνα του Παγκόσμιου Συμβούλιου Χρυσού.  
Ειδικότερα οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν 15% το 2023 για να φτάσουν τα 2.078 $/ουγγιά, το υψηλότερο ετήσιο κλείσιμο. Η τιμή κλεισίματος ήταν επίσης ημερήσιο ρεκόρ και αντικατοπτρίστηκε σε όλα τα νομίσματα. Ο χρυσός έκλεισε επίσης τη χρονιά ως ένα από τα περιουσιακά στοιχεία με τις καλύτερες επιδόσεις. Σύμφωνα με το (GRAM), οι παράγοντες με επιρροή της απόδοσης του χρυσού το 2023 ήταν οι κεντρικές τράπεζες, η γεωπολιτική, τα επιτόκια και η προηγούμενη (καθυστέρηση) μηνιαία απόδοση του χρυσού. 
          Επίσης σημειώνεται ότι οι χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν χαλαρώσει αισθητά λόγω του ράλι της αγοράς ομολόγων, αλλά οι προσδοκίες της αγοράς για μειώσεις των επιτοκίων φαίνονται υπερβολικές -μια ανησυχία που έχουν εκφράσει ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed από τη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου- και οι εντάσεις γύρω από τη Διώρυγα του Σουέζ έχουν αναδείξει πώς Οι συνεχείς γεωπολιτικοί παράγοντες μπορεί να έχουν γρήγορες πληθωριστικές επιπτώσεις (κόστος-ώθηση).
Αν και εξακολουθούμε να θεωρούμε μια σημαντική αναζωπύρωση του πληθωρισμού ως μια απομακρυσμένη πιθανότητα, αυτό το σενάριο θα ήταν πιθανότατα θετικό για τον χρυσό, καθώς υπονομεύει τη νομισματική πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω