Ροή Ειδήσεων

Νικητές 5ου κύκλου CapsuleT

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα]

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Οι 3 νεοφυείς επιχειρήσεις του 5ου κύκλου, οι οποίες ξεχώρισαν και κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο του CapsuleT ήταν η DELIVERBACK, η ORBITO TRAVEL και η CELLARHOPPING.
          Ειδικότερα, την 1η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ κατέκτησε η DELIVERBACK, στη 2η θέση βρέθηκε η ORBITO TRAVEL, λαμβάνοντας το ποσό των 5.000 ευρώ και τέλος, την 3η θέση των 3.000 ευρώ πήρε η ομάδα της CELLARHOPPING. 
Ωστόσο, τα έπαθλα των τριών επικρατέστερων ομάδων, μια ευγενική χορηγία της The People’s Trust, δεν περιορίζονται σε μετρητά.  
Συγκεκριμένα:  
• Η εταιρία Programize προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα product development στους 3 νικητές, ενώ παράλληλα οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες development με προνομιακές τιμές.
• Η εταιρία Nelios προσφέρει στον πρώτο νικητή δωρεάν υπηρεσίες digital marketing.
Οι startups αξιολογήθηκαν μετά την τελική τους παρουσίαση με τη βαθμολογία να υποβάλλεται από την Κριτική Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του CapsuleT. Βασικοί παράμετροι για την αξιολόγηση των νεοφυών επιχειρήσεων που διαγωνίστηκαν ήταν η ιδέα ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και η προοπτική που προσφέρει η εκάστοτε υπηρεσία – προϊόν, η πληρότητα των ειδικών κριτηρίων αναφορικά με την εξέλιξη της κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Επιτάχυνσης και, τέλος, τα τυπικά της χαρακτηριστικά.
          Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την αγαπημένη του ομάδα με βάση την παρουσίαση που έγινε ζωντανά, απονέμοντας το «Βραβείο Κοινού». Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε και πάλι η CELLARHOPPING , η οποία κέρδισε μια 4ήμερη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Triton Boutique Hotel στη Κω για 4 άτομα. 
          Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε ότι «ξενοδόχοι και startups μαζί θα δείξουμε τον δρόμο», υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να πετύχουμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες, να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Είναι εξίσου σημαντικό να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους που θέλουν να δημιουργήσουν και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσουμε τους ξενοδόχους να αλλάξουν τον τρόπο που έχουν μάθει να δουλεύουν. Μέσα από αυτό δημιουργείται υπεραξία. Ξενοδόχοι και startups μαζί θα δείξουμε τον δρόμο».
Τέλος ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Σήμερα, στέκομαι στο γεγονός ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε τη ζωή κάποιων νέων, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να δώσουμε χώρο και τρόπο έκφρασης στη δημιουργικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω