Νομοσχέδιο αλλαγής ΟΑΕΠ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχει θέσει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Μετατροπή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) στην Ανώνυμη Εταιρεία Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων και κύρωση του Καταστατικού της» μέχρι την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 και ώρα 23.30.
          Σκοπός είναι ο φορέας να μπορεί να προσφέρει νέα προϊόντα και χρηματοδοτικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, προς τις εξαγωγικές, ή εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να συμβάλλει στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη, λειτουργώντας ως ένα one-stop shop για τη δραστηριοποίησή τους στις διεθνείς αγορές.
          Ο φορέας προβλέπεται ότι θα μετέχει ενεργά και θα εκπροσωπεί τη χώρα στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα που αφορούν στις εξαγωγικές πιστώσεις και θα συνάπτει προγραμματικές ή άλλες συμφωνίες με ομολόγους οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και θεσμικές οντότητες (π.χ. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, EBRD, ΜIGA) για την προώθηση των σκοπών του.
          Παράλληλα, η επιδιωκόμενη διεύρυνση του σκοπού και του προσφερόμενου χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών της νέας εταιρείας θα εκπληρώνεται μέσω θυγατρικών εταιριών και εν γένει νομικών προσώπων που η εταιρεία θα μπορεί να ιδρύει ή στα οποία θα μπορεί να συμμετέχει.
Συγκεκριμένα το Σχέδιο Νόμου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω