Ροή Ειδήσεων

Οικονομικός αποκλεισμός λιανεμπορίου

Σήμα κινδύνου με Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για το οικονομικό αδιέξοδο του Λιανεμπορίου λόγω του αποκλεισμού από τα Προγράμματα «Επανεκκίνησης». Είναι γεγονός ότι οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, παρά τα διογκωμένα προβλήματα και τον ισχνό τζίρο, εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένες από τα Προγράμματα στήριξης της επανεκκίνησης.
Παράγοντες του εμπορικού κόσμου επισημαίνουν ότι η στήριξη της μεσαίας τάξης περνάει πρωτίστως μέσα από την υποστήριξη και την θωράκιση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας.
Η ΕΣΕΕ καταθέτει προς τον Πρωθυπουργό πρόταση συνάντησης μαζί του, προκειμένου να εκθέσει αναλυτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της, πριν παγιωθεί η διαμορφωθείσα οριακή κατάσταση και οδηγήσει σε λουκέτα επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων.
Επίσης υπογραμμίζει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την βιωσιμότητά των εμπορικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), με την ρευστότητα να παραμένει ανύπαρκτη, χωρίς πλέον να μπορεί να καλυφθεί από τις προσωπικές εφεδρείες των επιχειρηματιών. Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα λειτουργικά κόστη εξακολουθούν να συσσωρεύονται, οι προμηθευτές απαιτούν την τήρηση των συμφωνημένων, οι επιταγές λήγουν, οι οφειλές διογκώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές περιμένουν να εξοφληθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω