Ροή Ειδήσεων

Οικονομικό αδιέξοδο αυτοαπασχολούμενων

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι αυτοαπασχολούμενοι από την οικονομική κρίση λόγω πανδημίας καταγράφετε στην έκθεση του φορέα των Ευρωπαίων ΜμΕ – SMEunited. Οι συνέπειες των υγειονομικών περιορισμών, των πρωτοκόλλων υγείας και των εργασιακών προσαρμογών έπληξε τους αυτοαπασχολούμενους στο εισόδημα και στη μείωση ωρών εργασίας κατά 20%, σε μεγαλύτερο βαθμό και από τους εργαζόμενους.
Ειδικότερα οι αυτοαπασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 500.000 σε ετήσια βάση με το 75% να παρουσιάζει αρνητική οικονομική επίπτωση. Η ηλεκτρονική έρευνα «Living, Working and COVID-19» έδειξε ότι η πιθανότητα να μείνουν άνεργοι κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν πολύ υψηλότερη για τους αυτοαπασχολούμενους σε ποσοστό 13%, από τους εργαζομένους που είναι στο 8% και τους αυτοαπασχολούμενους με υπαλλήλους στο 2,3%. Ο κίνδυνος ανεργίας είναι μεγαλύτερος σε εκείνους τους τομείς που επηρεάζονται έντονα από την κρίση, δηλαδή ο τομέας προσωπικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών.
Στα παραπάνω συνέβαλε η μη ύπαρξη μέτρων στήριξης της ΕΕ, για τον μετριασμό αυτών των επιπτώσεων και ανέδειξαν αδυναμίες στα κριτήρια επιλεξιμότητας, την διάρκεια και την κάλυψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω