Οινοτουρισμός μοχλός αγροτικής ανάπτυξης

Η καινοτομία, οι συνεργασίες και ο ενισχυμένος συντονισμός είναι απαραίτητες για να καταστήσει τον οινοτουρισμό κινητήριο μοχλό αγροτικής ανάπτυξης. Αυτό ήταν το μήνυμα του 5ου Παγκόσμιου Συνεδρίου του Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – UNWTO) για τον Τουρισμό του Κρασιού, που πραγματοποιήθηκε στο Alentejo της Πορτογαλίας, με θέμα «Ο τουρισμός του κρασιού – κινητήρια δύναμη για την αγροτική ανάπτυξη».
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Σεπτεμβρίου 2021, στο χωριό Monsaraz στην περιοχή Alentejo, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Πορτογαλίας, το Turismo de Portugal και τον Δήμο Reguengos de Monsaraz.
Περίπου 150 άτομα παρακολούθησαν το συνέδριο με φυσική παρουσία, και συμμετείχαν παραγωγή, διανομείς κρασιού, ταξιδιωτικοί πράκτορες και μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Το συνέδριο, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2021, η οποία θα εορταστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, συζήτησε τρόπους ανάπτυξης για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, του μάρκετινγκ και της προώθησης και της διατήρησης της φύσης μέσω του τουριστικού κλάδου. Ζητούμενο ένα σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού που να συμβάλει στη προσέγγιση περισσότερων επισκεπτών, από περισσότερες χώρες.
Επισημάνθηκε ότι ο τουρισμός κρασιού είναι σε αυξανόμενη ζήτηση καθώς οι καταναλωτές αναζητούν πιο υπαίθριες εμπειρίες σε αγροτικές περιοχές στη μετά την πανδημία εποχή. Το συνέδριο τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης ολόκληρης της αλυσίδας αξίας του τουρισμού για τη συμπλήρωση των δραστηριοτήτων στα οινοποιεία ως μέσο για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων, την προώθηση τοπικών προϊόντων και τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών. Ως σημαντικό σημειώθηκε ότι η τοπικές αρχές και φορείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της δομημένης και άυλης κληρονομιάς των αμπελουργικών εδαφών.
Τέλος το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο του UNWTO για τον Οινοτουρισμό, θα φιλοξενηθεί στο ιταλικό χωριό Άλμπα το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω