Οινοχόοι εστιατορίων Michelin

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 26 δευτ.]

Καταξιωμένοι οινοχόοι εστιατορίων με αστέρια Michelin από Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Δανία και Λιθουανία, 25 στο σύνολο, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, επισκέφθηκαν την Κρήτη προκειμένου να γνωρίσουν το Κρητικό κρασί.  Την φιλοξενία τους και την διοργάνωση των επισκέψεων στην Κρήτη ανέλαβε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης «Wines of Crete» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
            Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική Κρήτη και να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας. Δοκιμάστηκαν πάνω από 200 κρητικές ετικέτες από τα 28 οινοποιεία που συμμετείχαν στην δράση. Επίσης, επισκέφθηκαν οινοποιεία, αμπελώνες και οινοποιητικές περιοχές ώστε να γνωρίσουν εις βάθος το κρητικό κρασί. Επίσης γεύθηκαν παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα και έλαβαν δώρο ένα βιβλίο συνταγών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κρητική μουσική και χορό από τοπικούς καλλιτέχνες.
            Ο Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) δήλωσε: «Η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ΣΕΟ για την προώθηση του Ελληνικού κρασιού είναι συνεχής και είμαστε χαρούμενοι που οι σημαντικοί αυτοί επισκέπτες γνώρισαν το κρητικό κρασί και την κρητική φιλοξενία. Είμαι βέβαιος ότι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στο νησί και ελπίζουμε αυτό το ταξίδι να δώσει καρπούς για τα οινοποιεία που συμμετείχαν. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και το Wines of Crete για την άψογη συνεργασία.»
            Ο Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης «Wines of Crete» ανέφερε: «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης και τους συνεργάτες της που σε κάθε δράση προώθησης του Κρητικού Αμπελώνα, βρίσκεται δίπλα μας, όπως και σε αυτό το ταξίδι που η βοήθεια της ήτανε καθοριστική.  Ευχαριστούμε και τον ΣΕΟ για την πολύ καλή συνεργασία. Ελπίζουμε το ταξίδι αυτό γνωριμίας με το κρητικό κρασί, να ανοίξει περισσότερες «πόρτες» στα εστιατόρια που εργάζονται οι οινοχόοι που μας επισκέφτηκαν. Συνεχίζουμε τις δράσεις εξωστρέφειας και γνωριμίας με το κρητικό κρασί αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του νησιού.»
            Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται πάντα δίπλα στο Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, υποστηρίζοντας κάθε δράση για την ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα. Το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος, άλλωστε, της Κρητικής κουζίνας και του γαστρονομικού μας  πολιτισμού. Σκοπός μας είναι να κάνουμε γνωστό ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οινογαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου. Σε τέτοιες συνεργασίες που προωθούν τον προορισμό «Κρήτη» θα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω