Οι γυναίκες καταλύτης κοινωνικής προόδου

[χρόνος ανάγνωσης 35 δευτερόλεπτα]

Οι γυναίκες έχουν σφραγίσει τον υλικό μας πολιτισμό, έχουν εισάγει αιώνια πρότυπα συμπεριφοράς και πολύ περισσότερο έχουν λειτουργήσει ως καταλύτης για την πρόοδο της κοινωνίας μας, τόνισε του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στον χαιρετισμό του, στα εγκαίνια της έκθεσης «οι Διάλογοι για την ισότητα των φύλων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
          Η έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, και εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, του Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, Αιρετών της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.
          Ακόμη ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε ότι «Η έκθεση που με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε απόψε στην αίθουσα των μινωικών τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μας προσφέρει το αισθητήριο λάκτισμα για να τιμήσουμε τις γυναίκες κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε μορφωτικού επιπέδου, που κράτησαν όρθιο τον πολιτισμό μας, ξαναχτίζοντας την πατρίδα μας, ύστερα από μεγάλες ήττες.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω