Ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού

[χρόνος ανάγνωσης 55 δευτερόλεπτα]

Στην προσφορά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στην Πολιτεία και τους Μηχανικούς, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας αλλά και σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και την Κρήτη, όπως είναι η εκτός σχεδίου δόμηση, ο ΒΟΑΚ και οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός από το Ηράκλειο όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.
          «Το ΤΕΕ κλείνει 100 χρόνια προσφοράς στον τόπο, στους Μηχανικούς, στην Πολιτεία και πάνω από όλα στους πολίτες. Τα προηγούμενα 100 χρόνια προσπαθήσαμε και καταφέραμε να προσφέρουμε στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Σήμερα βρισκόμαστε σε μία επόμενη φάση στην οποία είμαστε πρωταγωνιστές στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» τόνισε ο κ. Στασινός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.
          Ανέφερε ενδεικτικά έργα που έχει αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως είναι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών. Υπογράμμισε τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό «που για πρώτη φορά υλοποιείται στην Ελλάδα», όπως σχολίασε.   Ερωτηθείς σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει ώστε να εφαρμόζεται ο ίδιος κανόνας για όλους και να μπορούν οι πολίτες, μέχρι την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, σε τρία χρόνια, να οικοδομούν όπως έκαναν μέχρι σήμερα».
          Σημειώνεται ότι οι επόμενοι σταθμοί του ΤΕΕ Roadshow στην Κρήτη είναι, στις 6 Μαρτίου στο Ρέθυμνο και στις 7 Μαρτίου 2024 στα Χανιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω