Ροή Ειδήσεων

Ολοκλήρωση 10ου Παγκρητίου Φόρουμ

Περισσότερες από 16.400 συναντήσεις ανάμεσα στους 194 παραγωγούς – μεταποιητές, 17 βιοτέχνες και τους εκπροσώπους 195 ξενοδοχείων (68 όμιλοι ξενοδοχείων) και 12 δικτύων διανομής, πραγματοποιήθηκαν στο 10ο Παγκρήριο Φόρουμ για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.
          Μετά το τέλος του φόρουμ ο Πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο ξενοδόχος ότι μπορεί να βρει καλής ποιότητας τοπικά προϊόντα και ο παραγωγός ότι μπορεί να προωθήσει τα προϊόντα του στην τοπική τουριστική αγορά. Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν τα στηρίζουν την παραγωγή της Κρήτης γιατί μας ενδιαφέρει πλέον και το κόστος μεταφοράς τους.
          Επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων  κ. Γιώργος Πελεκανάκης, τόνισε ότι η τοποθέτηση των τοπικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στις δύο πλευρές. Κάθε ξενοδοχείο πρέπει να αξιοποιεί την τοπική παραγωγή και κάθε ποιοτικό προϊόν πρέπει να πληρώνεται στην πραγματική του αξία.
          Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, τόνισε ότι η ανταπόκριση και φέτος ήταν εντυπωσιακή και αυτό αποδεικνύει ότι οι συμμετέχοντες καταγράφουν ποιοτικά και ποσοτικά οφέλη από αυτές τις συναντήσεις. Πρόκειται για συνεργασίες που αναβαθμίζονται χρόνο με το χρόνο και ελπίζουμε στο επόμενο φόρουμ να αξιοποιήσουν  αυτή την ευκαιρία και άλλες επιχειρήσεις του τόπου μας.
          Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης ανέφερε ότι παρόλο που ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ξέρουμε πλέον ότι οι δια ζώσης συναντήσεις είναι πιο αποτελεσματικές και το Φόρουμ δίνει αυτή τη δυνατότητα προβάλλοντας παράλληλα τη διατροφική αξία των κρητικών προϊόντων.
          Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανιών κ. Αντώνης Ροκάκης, υπογράμμισε πως το διαρκές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσφέρει ο Πρωτογενής μας τομέας στην Οικονομία και στον Τουρισμό της Κρήτης είναι πολύτιμο αλλά σε σημαντικό βαθμό ακόμα αναξιοποίητο. Εμείς, χωρίς να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, ούτε κατά την κορύφωση της καταστροφικής πανδημίας, σήμερα με ικανοποίηση διαπιστώνουνε τη δυναμική συμμετοχή των επιχειρηματιών του Τουρισμού και του Αγροδιατροφικού τομέα στο «10ο Παγκρήτιο Forum», το συνεπή θεσμό που συνδιοργανώνουμε κάθε χρόνο τα Επιμελητήρια της Κρήτης. Σε μια τόσο ταραγμένη περίοδο, με σοβαρές απειλές ακόμα και για την επισιτιστική επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας των Αγορών, οι παραγωγικοί φορείς της Κρήτης οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις αναπτυξιακές μας  προτεραιότητες και να  επωφεληθούμε στο μέγιστο δυνατό από την ποιοτική υπεραξία και τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες του Αγροδιατροφικού μας τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω