Ροή Ειδήσεων

Ορθοπεταλιά Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Τα ευρήματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αξία προβολής και το κοινωνικό αποτύπωμά του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου, παρουσιάστηκαν στην απολογιστική Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022.
          Στην κεντρική αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου παραβρέθηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, που «έχτισε» το περυσινό οικοδόμημα της αναβίωσης του Γύρου έπειτα από μία δεκαετία, τα στελέχη που εργάστηκαν επί σειρά μηνών για την ολοένα και αρτιότερη διοργάνωσή του, εκπρόσωποι φορέων, χορηγών, καθώς και των Περιφερειών και των Δήμων που φιλοξένησαν τα 5 ετάπ.
          Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εμπνευστής και βασικός συντελεστής της υλοποίησης του ονείρου της αναβίωσης του Γύρου, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη, οικονομικά, τουριστικά, κοινωνικά, εντός και εκτός συνόρων της χώρας μας από τη διοργάνωση, και ήταν σαφές το μήνυμά του για την συνέχεια: «Η Ελλάδα έκανε μία ποδηλατική επανάσταση. Βάλαμε τα θεμέλια και χτίζουμε τον επόμενο στόχο. Συνεχίζουμε την ορθοπεταλιά μας».
Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε:
• Το ιδιαίτερα απαιτητικό εγχείρημα της υλοποίησης του Γύρου.
• Τη στήριξη του Πρωθυπουργού και των υπόλοιπων υπουργών της Κυβέρνησης.
• Τα εθνικά οφέλη από τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, φιλοσοφία και πολιτική που συστηματικά εφαρμόζεται τα τελευταία 3,5 χρόνια και η χώρα αποκτά εκ νέου τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.
• Την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών αλλά και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό τέτοιων αξιόλογων δράσεων.
• Τη συνεπή λογοδοσία για κάθε ευρώ που δαπανάται για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που διεκδικεί και αναλαμβάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
          Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, Γιώργος Λεβεντάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος.
          Ειδικότερα ο κ. Γιώργος Λεβεντάκης επισήμανε: «Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από άλλες παρόμοιες μεγάλες ποδηλατικές διοργανώσεις του εξωτερικού και αυτό το εισπράξαμε από τα χιλιάδες διθυραμβικά σχόλια που είχαμε. Ως πρόεδρος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι μας στήριξαν».
            ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκπονήθηκε σε δύο μέρη ως εξής:
• Το κοινωνικό αποτύπωμα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου από τον Εμμανουήλ Χουστουλάκη, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Μέλος Εργαστηρίου iSportManagement).
• Η αξία της προβολής της διοργάνωσης από τον Χρήστο Κουτρουμανίδη, Μέλος Εργαστήριου iSportManagement, στο Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού (ιδιοκτήτης CK AGENCY).
Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας:
• Καθίστανται η Ελλάδα και οι τοπικές κοινωνίες τουριστικοί προορισμοί για το διεθνές τουριστικό κοινό.
• Άμεσα οικονομικά οφέλη εκατομμυρίων ευρώ στις τοπικές κοινωνίες.
• Ανεκτίμητη και πολυδιάστατη προβολή της χώρας και των τοπικών κοινωνιών σε παγκόσμιο κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.
• Προσφορά υψηλού επιπέδου αθλητικού προϊόντος στο ελληνικό και διεθνές κοινό.
• Εξαιρετικά υψηλά ποσοστά (πάνω από 60%) στην αποδοχή του Γύρου, αλλά και στις εντυπώσεις από τη διοργάνωση.
• Αυξημένα ποσοστά στην τηλεθεαση του Γύρου, αλλά και μεγάλα ποσοστά στην εμπλοκή των πολιτών στις Παράλληλες Δράσεις.
• Η διοργάνωση κόστισε 2,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 44% καλύφθηκε από χορηγίες, ιδιωτικούς φορείς και διαφημίσεις. Η συνολική υπεραξία της μιντιακής προβολής εκτιμήθηκε στα 8,2 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω