Ροή Ειδήσεων

Ο Κήπος της Ειρήνης

Στον «Κήπο της Ειρήνης» ξενάγησαν ο Διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), Δρ. Γεώργιος Μπαουράκη, και ο Ερευνητής του ΜΑΙΧ, Γεώργιος Φακωτάκης, τον Καθηγητή Ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, συνοδευόμενος από την απόφοιτο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) και Υποψήφια Διδάκτωρ στο Max Plank Institute of Molecular Plant Physiology Αναστασία Απόδιακου και την επίσης Υποψήφια Διδάκτωρ στο Max Plank Institute of Molecular Plant Physiology, Orianne Montulet.
          Ο «Κήπος της Ειρήνης» δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Ο Κήπος της Ειρήνης» (Cultural Association – «The Garden of Peace») με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας που δραστηριοποιείται σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, ενισχύοντας μια στενή και αλληλοεξαρτώμενη σχέση μεταξύ της ειρήνης, του περιβάλλοντος, των μεσογειακών πολιτισμών και των νέων πολυπολιτισμικών σχέσεων και των πολυφυλετικών λαών.
          Αποτελεί μια συλλογή 21 ποικιλιών ελιάς από ισάριθμες ελαιοπαραγωγικές χώρες: Αίγυπτο, Αλβανία, Αλγερία, Αργεντινή, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λίβανο, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία και Τυνησία.
          Ως σήμερα, στα πλαίσια της δράσης του συλλόγου, έχουν δημιουργηθεί επίσης τρεις «Κήποι της Ειρήνης» (εθνικές συλλογές ελαιόδεντρων) σε Ισπανία, Ιταλία, και Ελλάδα (Τριφυλλία-Μεσσηνίας), ενώ το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθεί ο επόμενος «Κήπος της Ειρήνης» στα σύνορα Παλαιστίνης-Ισραήλ.    Ωστόσο, ο «Κήπος της Ειρήνης» του ΜΑΙΧ αποτελεί τον πρώτο διεθνή κήπο, που φιλοξενείται σε εγκαταστάσεις διεθνούς οργανισμού και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης της προσαρμοστικότητας των 21 ποικιλιών στο ίδιο περιβάλλον, με στόχο τη μελέτη για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του είδους.
          Ο Κήπος περικλείεται από το Περιαστικό Πάρκο του ΜΑΙΧ, σε χώρο που διαμορφώθηκε με την αρωγή του Δήμου Χανίων, και μπορεί να υποδεχθεί επισκέπτες όπως σχολεία, φοιτητές ή άλλους ενδιαφερόμενους και ξένους επισκέπτες και να φιλοξενήσει ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις.

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω