Ροή Ειδήσεων

Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη σε μια παράσταση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου – ΔΗ.Κ.Ε.Η.
          Ο μεγάλος λογοτέχνης, θεατρικός συγγραφέας και ακαδημαϊκός Ιάκωβος Καμπανέλλης έγραψε την κωμωδία «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» το 1952. Είναι ένα τραγικά επίκαιρο έργο, το οποίο στηρίζεται πάνω σε ιστορικά δεδομένα και συγκεκριμένα στην πολιορκία της Ρόδου από τον Δημήτριο τον πολιορκητή, στα πλαίσια των συγκρούσεων μεταξύ των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
          «Το ερέθισμα που κατέληξε στην κωμωδία «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» – τίτλος ακατάλληλος από πρώτη άποψη για κωμωδία – το έδωσε η ψυχροπολεμική ένταση που ακολούθησε τις μεγάλες προσδοκίες που έφερε η λήξη του Β΄ Π.Π. Η ελπίδα πως ο πόλεμος που λίγα χρόνια πριν είχε τελειώσει ήταν ο τελευταίος πόλεμος έμοιαζε με παιδαριώδη αφέλεια. Η κατάσταση ήταν και τότε θολή και απειλητική. Οι σύμμαχοι σαν να είχαν μολυνθεί από το κακό που πολέμησαν και γίνηκαν και νικητές και διάδοχοί του», σημειώνει ο συγγραφέας.
          Οι Συντελεστές σε σημείωμα τους ευχαριστούν την κυρία Κατερίνα Καμπανέλλη για την τιμή να τους παραχωρήσει την άδεια να ανεβάσουν το έργο του αείμνηστου πατέρα της.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Νάσος Αθανασόπουλος.
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ξανθή Κόντου.
ΑΦΙΣΑ: Γιάννης Πατούρας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημήτρης Μπαρούνης.
ΔΙΑΝΟΜΗ
ΡΟΔΙΤΙΣΣΕΣ: Φρίκινα: Ελίνα Ζωϊδάκη, Φιλοξενία: Ελένη Καρμπαδάκη, Μένη: Μαρία Ραμουτσάκη, Παμφιλία: Άννα Μπακοπούλου, Βουτία: Εμμανουέλα Κυριακοπούλου, Δημαρέτη: Μαρία Καποκάκη, Χάρις η Λινδία: Έλενα Αθανασοπούλου, Ουρανία: Χριστίνα Φαϊτάκη.
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ: Καλλικράτης: Γιάννης Πατεράκης, Πυθίας: Νίκος Χαριτάκης, Ευελπίδης: Αντώνης Φουντουλάκης, Λάμια: Βιργινία Αληζιώτη – Ντένια Καραβασιλειάδη, Δημήτριος: Κώστας Βερονίκης, Νεοκλής: Μάρκος Κλειδής, Χιλίαρχος: Απόστολος Μπουζάκης.
ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Λούκιος Τερέντιος Πίκουλος: Απόστολος Μπουζάκης, Κορνηλία: Μαρία Σφέτκου, Φελίτσια: Ευτυχία Αθανασοπούλου, Αντωνίνα: Αντωνία Πατεράκη, Άγνωστος: Νάσος Αθανασόπουλος.

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω