Ο Όμιλος Grimaldi στον ΟΛΗΓ

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, μεταξύ του Ταμείου και της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. – ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
          Ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A., Emanuele Grimaldi, επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι και ιδιαίτερα περήφανοι να ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Στόχος είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών, από τους ναυτιλιακούς, μεταφορικούς και τουριστικούς φορείς έως την τοπική κοινωνία. Οι επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε θα διευκολύνουν την ανάπτυξη του λιμένα και ταυτόχρονα την ανάπτυξη βασικών ευρωπαϊκών εμπορικών οδών, για τους οποίους η Ηγουμενίτσα αποτελεί τον βασικό κόμβο. Εντωμεταξύ, θα παραμείνουμε πιστοί στη συνήθη δέσμευσή μας για την παροχή συχνών και αποτελεσματικών υπηρεσιών τακτικών γραμμών για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ της Ηγουμενίτσας και των ακτών της Αδριατικής της Ιταλίας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Τουρκίας και ολόκληρης της Βαλκανικής χερσονήσου. Συνολικά, η αναβάθμιση των υπηρεσιών στην Ηγουμενίτσα θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, περισσότερες εμπορικές ροές, την ανάπτυξη περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων και περισσότερες θέσεις εργασίας».
          Σημειώνεται οτι η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφεται μετά την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνεδρίου, ενώ επίκειται στο άμεσο μέλλον η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ Α.Ε. από τη Βουλή. Με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών βαίνει προς ολοκλήρωση η αξιοποίηση ενός ακόμα περιουσιακού στοιχείου που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής συνολικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω