Πέθανε η Γκέλυ Μαυροπούλου

Πέθανε Γκέλυ Μαυροπούλου σε ηλικία 88 ετών, πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου.
Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη από θεατρική οικογένεια, τον Άγγελο Μαυρόπουλο και την Μαρίκα Κρεβατά. Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν, με καθηγητές τοτ Κάρολο Κουν, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και Μίνω Βολανάκη.
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1953 με την ταινία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» του Γιώργου Λαζαρίδη και ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε περισσότερες από 40 ακόμη ταινίες που καλύπτουν όλα τα είδη του ε
λληνικού κινηματογράφου της περιόδου 1950-1980, κλασικές κωμωδίες.
\Το 1953 πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο με την κωμωδία του Γιώργου Λαζαρίδη «Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται» και ακολούθησε η συμμετοχή της στην κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Η Ωραία των Αθηνών» το 1954) πλάι στους Νίκο Σταυρίδη, Μίμη Φωτόπουλο, Σπεράντζα Βρανά και Γεωργία Βασιλειάδου.
Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της θεωρούνται ο ρόλος στις ταινίες «Ο Φανούρης και το σόι του» το 1957 πλάι στον Μίμη Φωτόπουλο, «Η κυρία του κυρίου» το 1962) πλάι στον Ντίνο Ηλιόπουλο, «Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές» το 1973 πλάι στον Άγγελο Αντωνόπουλο. Η τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στην ταινία «17 σφαίρες για έναν άγγελο» το 1981.
Το 1955 έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο, στο θέατρο Κοτοπούλη, με τον θίασο Δημήτρη Μυράτ – Μελίνας Μερκούρη στο έργο του Τζορτζ Άξελροντ «Επτά χρόνια φαγούρα».
Υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Στέφανο Στρατηγό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω