Ροή Ειδήσεων

Πέθανε ο Κώστας Γραμματικάκης

Πέθανε ο Κώστας Γραμματικάκης εκδότης της εφημερίδας του Ηρακλείου «Μεσόγειος», σε ηλικία 83 ετών. Γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1939, είχε διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Μεσόγειος» μέχρι και την τελευταία μέρα της κυκλοφορίας της τον Ιούνιο του 2011.
          Σε συλλυπητήρια δήλωση του για το θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «Μεσόγειος» Κώστα Γραμματικάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει: «Με την ευρύτητα του πνεύματός του, με την ιδιαίτερη πένα του για πολλές δεκαετίες υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και υψηλό το αίσθημα του επαγγελματισμού. Ως εκδότης της Εφημερίδας “Μεσόγειος” άφησε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο αποτύπωμα στο δημόσιο λόγο. Ο θάνατος του Κώστα Γραμματικάκη μας θλίβει ιδιαίτερα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη».
          Σε συλλυπητήριο μήνυμα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης αναφέρει: «Ο Κώστας Γραμματικάκης ο οποίος για δεκαετίες υπηρέτησε με πάθος το δημοσιογραφικό λειτούργημα, έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψη στους οικείους του αλλά και στους συναδέλφους του.
Ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος, καλλιεργημένος και δυναμικός, με έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα κοινά, τα οποία παρακολουθούσε και ανέλυε με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα από τις στήλες της ιστορικής εφημερίδας «Μεσόγειος» που ίδρυσε ο αείμνηστος πατέρας του Αριστοτέλης.
Άνθρωπος ευαίσθητος, δέχθηκε βαρύτατο χτύπημα της μοίρας με την απώλεια του πρωτότοκου γιού του Αριστοτέλη. Συνέχισε όμως να αγωνίζεται για τον τόπο του, γιατί ο Κώστας Γραμματικάκης αγαπούσε και τιμούσε την Κρήτη και ήταν πάντα ανυποχώρητος υπερασπιστής της.
Συλλυπούμαι εγκάρδια τους οικείους του και τον αδελφό του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω