Πέθανε ο Νίκος Σκουλάς

[χρόνος ανάγνωσης 50 δευτερόλεπτα]

Έφυγε από την ζωή ο πρώην υπουργός Νίκος Σκουλάς, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Νίκος Σκουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1934, ενώ το 1960 πήγε στον Καναδά όπου ανέπτυξε μια εικοσαετή επαγγελματική δραστηριότητα. Το 1982 ως εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος, συνεργάστηκε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.
Υπήρξε Υπεύθυνος της Γραμματείας Προβληματικών Επιχειρήσεων, ΓΓ του ΕΟΤ, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Υπουργός Τουρισμού με την ίδρυση του νέου Υπουργείου.
Επίσης δραστηριοποιήθηκε και στον ιδιωτικό τομέα ως Γενικός Διευθυντής του πρώτου ιδιωτικού σταθμού τηλεόρασης MEGA Channel, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Olympic Cruises, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ξενοδοχειακής αλυσίδας Α.Ξ.Ε. Αστήρ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΛΚΕ) ενός δημοσίου συμφέροντος οργανισμού, (one stop shop) για την προώθηση των επενδύσεων.
          Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συλλυπητήριο μήνυμα του αναφέρει: «Προσωπικότητα μοναδική, άνθρωπος οραματικός, τολμηρός και συνεπής. Ο Νίκος Σκουλάς αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Τα Ανώγεια η γενέτειρά του, το Ηράκλειο και η Κρήτη, τον αποχαιρετούν με το σεβασμό που του αξίζει. Ως κορυφαίος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Τουρισμού, ως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και ως Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας, κατάφερε να διακριθεί για το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την επιμονή για προσφορά. Προσωπικά, τον ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές και την εμπιστοσύνη.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω