Παγκρήτια Ημερίδα Τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 35 δευτ.]

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η Παγκρήτια Ημερίδα Τουρισμού «Κρητών Φιλοξενείν» με θέμα «Καινοτόμες Αναπτυξιακές Προοπτικές Τουριστικής Οικονομίας», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στο Ηράκλειο. Η φετινή Ημερίδα αποτελεί συνδιοργάνωση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΛΜΕΠΑ και του Κρητών Επιχειρείν. Θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΕΛΜΕΠΑ, (Εσταυρωμένος Ηρακλείου – Τ.Κ. 71410 – Αίθουσα: Κ.45.0.03 – Σχολή Υγείας), με ώρα έναρξης στις 10πμ.
          Με στόχο την ανάδειξη του δυναμικού του τομέα τους τουρισμού το 3ο «Κρητών Φιλοξενείν» υπόσχεται να αποτελέσει μια πηγή έμπνευσης και καινοτομίας στην περιοχή. Με τη συνεχή συνεργασία και την υλοποίηση των ιδεών που θα παρουσιαστούν, η Κρήτη μπορεί να διατηρήσει την θέση της ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός και να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες της. Το μέλλον του τουρισμού στην Κρήτη φαίνεται λαμπρό, και η Ημερίδα αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
          Η εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό να διευρύνει τον διάλογο και να ανταλλάξει ιδέες για το μέλλον του τουρισμού στο νησί. Εκπρόσωποι από τον τουριστικό τομέα, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις και παρουσιάσεις που θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η προώθηση του πολιτισμού και ο ρόλος της τεχνολογίας στην ανάπτυξη του τουρισμού.
          Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας της Ελλάδας και η Κρήτη, ως μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, με τις φυσικές ομορφιές, τον πλούσιο πολιτισμό, και την εκπληκτική γαστρονομία, πάντοτε προσελκύει επενδυτές, επαγγελματίες τουρισμού και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
          Στην διάρκεια της Ημερίδας, εκπρόσωποι από τον τομέα του τουρισμού, την κυβέρνηση, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα συνεργούν για να προσφέρουν διάφορες οπτικές και εμπειρίες. Εμπνέονται συζητήσεις για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός στο νησί, εστιάζοντας σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η προώθηση του πολιτισμού, και η ψηφιακή επανάσταση στον τομέα του τουρισμού.  
          Η επιτυχία των δύο προηγούμενων Ημερίδων σε Χανιά και Ρέθυμνο για την τουριστική οικονομία στην Κρήτη, δείχνει ότι υπάρχει μια ευρεία υποστήριξη και δέσμευση για την ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού στο νησί. Με τη συνεχή συνεργασία και την εφαρμογή των ιδεών που παρουσιάστηκαν, η Κρήτη μπορεί να σημειώνει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και να προσφέρει μια εντυπωσιακή τουριστική εμπειρία στον κόσμο.
          Οι Ημερίδες αυτές αποτέλεσαν ένα φόρουμ και καλό παράδειγμα, του πώς η συνεργασία και η διάδραση ανάμεσα σε κοινό και ειδικούς μπορούν να οδηγήσουν σε καινοτόμες ιδέες και στην ανάπτυξη των τομέων που είναι καίριοι για την ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας σε μια περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω