Παγκρήτιος Διαγωνισμός ελαιολάδου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 22 δευτ.]

Ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου θα διεξαχθεί από 29 έως 31 Μαρτίου 2024. Στόχος του διαγωνισμού που αποτελεί πλέον θεσμό για την Περιφέρεια Κρήτης είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», της ποιότητας του και των πλούσιων οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών. Αποτελεί στόχο η τυποποίηση του για να μπορέσει, το προϊόν να αποκτήσει ταυτότητα και μια διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών και των μεταποιητών. Οι αιτήσεις για την συμμετοχή έχουν ανοίξει στην πλατφόρμα Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου.
Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης και εκπρόσωποι των φορέων ελαιολάδου του νησιού.
          Ο Σταύρος Τζεδάκης Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας ανέφερε: «Η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με τους φορείς του ελαιολάδου του νησιού μας και με το οργανοληπτικό εργαστήριο του ΑΣ Ρεθύμνης, διοργανώνουμε τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti». Δέκα χρόνια τώρα κάνουμε αυτή την προσπάθεια με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti», των πλούσιων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του, την μοναδική γεύση και διατροφική του αξία. Καλούμε τους παραγωγούς-επιχειρήσεις με τυποποιημένα ελαιόλαδα να συμμετέχουν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια.»
          Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανώλης Καρπαθάκης, επισήμανε ότι όσο το brand name προβάλει τις διακρίσεις του Κρητικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τόσο το καλύτερο για την πώληση του ίδιου του προϊόντος.
          Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών κι Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που εδρεύει στα Χανιά Γιώργος Καλατζάκης σημείωσε ότι «Στηρίζουμε τον διαγωνισμό γιατί βραβεύει εκείνους που κοπιάζουν για να παραχθεί ένα εξαιρετικό προϊόν ιδιαίτερα στις μέρες μας που οργιάζει η νοθεία».
          Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ και Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου Μανώλης Φραγκάκης, ο Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανόλης Καρπαδάκης, ο ερευνητής – υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ποιότητας Ελαιόλαδου Χανίων του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» Δρ. Γιώργος Καλαντζάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης. Επίσης παρευρέθηκε η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη και ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Δημήτρης Λελεδάκης. 
          Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης τηλεφωνικά στο 2813410234, ή στο e-mail [email protected] – κυρία Ηρώ Σταυρακάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω