Παγκόσμια διάσκεψη οινοτουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 35 δευτ.]

Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO για τον Οινοτουρισμό θα πραγματοποιηθεί στη Λα Ριόχα της Ισπανίας  από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2023. Αυτή η εκδήλωση θα συγκεντρώσει διάφορους παράγοντες του κλάδου γύρω από δεδομένα, διακυβέρνηση, καινοτομία, βιωσιμότητα και δεξιότητες.
          Η Διάσκεψη που συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), την κυβέρνηση της Λα Ριόχα και το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, θα τονίσει τον κεντρικό ρόλο αυτού του τομέα στην προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης, των βιώσιμων πρακτικών και της περιφερειακής αναγέννησης.
          Με φόντο ένα τοπίο όπου η παράδοση συγκλίνει με την τεχνολογία, το Συνέδριο θα ρίξει φως στην απρόσκοπτη ενοποίηση του οινοτουρισμού με τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των τουριστών. Το πρόγραμμα θα αφορά καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία και την εξερεύνηση νέων στρατηγικών για την ενίσχυση της προσέγγισης μέσω πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσεγγίζοντας μεγαλύτερο κοινό και αυξάνοντας τη ροή επισκεπτών.
          Επίσης το Συνέδριο θα υπογραμμίσει τη σημασία του εντοπισμού και της προώθησης της ανάπτυξης δεξιοτήτων για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας, της γνώσης και της ποιότητας των υπηρεσιών, ως προάγγελος για τη δημιουργία μιας ζωντανής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς βιομηχανίας οινοτουρισμού.
          Τα δεδομένα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του οινοτουρισμού. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τη χαρτογράφηση των υφιστάμενων μετρήσεων και μεθοδολογιών για την ποσοτικοποίηση του οινοτουρισμού για τη δημιουργία κοινών πλαισίων.
          Το πολύπλοκο δίκτυο των ενδιαφερομένων στον οινοτουρισμό απαιτεί προσαρμοσμένη διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της προώθησης της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Διάσκεψη θα επικεντρώσει τη συμμετοχή και τον συντονισμό της κοινότητας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ως βασικούς μοχλούς για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.
          Παράλληλα η αειφορία βρίσκεται στο επίκεντρο του μέλλοντος του οινοτουρισμού. Οι διαχειριστές προορισμών και οι ειδικοί θα παρουσιάσουν βιώσιμες πρακτικές που ενστερνίζονται τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Το Συνέδριο θα ασχοληθεί επίσης με τον κεντρικό ρόλο του οινοτουρισμού για την υποστήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, την αναζωογόνηση περιοχών που παραβλέπονται, την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων και την καλλιέργεια της επιχειρηματικότητας για την αγροτική ανάπτυξη.
          Στη μέση του διάσημου οινοτουριστικού κόμβου Barrio de la Estación στην πόλη Haro, μια σειρά masterclasses θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους ένα καθηλωτικό ταξίδι στην τέχνη του συνδυασμού κρασιών σε διάφορους τομείς.
Αυτές οι συνεδρίες θα εξερευνήσουν τη συγχώνευση του κρασιού με τη γαστρονομία, την τέχνη και τον πολιτισμό, τις συνέργειές του με την επικοινωνία, το branding, την τεχνολογία, τις εκδηλώσεις και τη βιωσιμότητα, υποσχόμενοι διαφωτιστικές και εμπλουτιστικές εμπειρίες.
          Για να ενισχύσουν περαιτέρω την εμπειρία, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν το διάσημο Μουσείο Vivanco, που αναγνωρίζεται για τον πρωτοποριακό του ρόλο και την ακλόνητη δέσμευσή του στη διαφύλαξη της πλούσιας οινικής κουλτούρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω