Παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση

Η παγκόσμια ανάπτυξη προβλέπεται να επιβραδυνθεί από περίπου 6,1 τοις εκατό το 2021 σε 3,6 τοις εκατό το 2022 και το 2023. Αυτό είναι 0,8 και 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο για το 2022 και το 2023 από ό,τι προβλεπόταν τον Ιανουάριο., εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην έκθεση για την «Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική – Απρίλιος 2022».
          Μετά το 2023, η παγκόσμια ανάπτυξη προβλέπεται να μειωθεί σε περίπου 3,3 τοις εκατό μεσοπρόθεσμα. Οι αυξήσεις των τιμών των εμπορευμάτων που προκλήθηκαν από τον πόλεμο και οι διευρυνόμενες πιέσεις στις τιμές οδήγησαν σε προβλέψεις για τον πληθωρισμό το 2022 5,7% στις προηγμένες οικονομίες και 8,7% στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες-1,8 και 2,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από τις προβλέψεις τον περασμένο Ιανουάριο.
          Στην έκθεση επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητες οι πολυμερείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αποτροπή περαιτέρω οικονομικού κατακερματισμού, τη διατήρηση της παγκόσμιας ρευστότητας, τη διαχείριση του χρέους, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τον τερματισμό της πανδημίας.
            Ολόκληρη η έκθεση «Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική – Απρίλιος 2022»:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω