Παγκόσμιος τουριστικός διαγωνισμός καινοτομίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – UNWTO διοργανώνει τον παγκόσμιο διαγωνισμό «Awake Tourism Challenge»,με στόχο την ανάδειξη καινοτομιών που προωθούν λύσεις σε 6 διαφορετικές προκλήσεις, για στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές και θα κλείσουν στις 31 Ιουνίου 2022 . Οι νικήτριες startups θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο. Για να μάθετε περισσότερα και να υποβάλετε αίτηση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του UNWTO Awake Tourism Challenge.
          Ο UNWTO θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους τομείς που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τουριστικού τομέα με αποδιοργανωτικό τρόπο και που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής αυτή τη στιγμή, και συγκεκριμένα:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Το 80% των ανθρώπων που ζουν σε «ακραία φτώχεια» ζουν σε αγροτικές κοινότητες, ενώ ο οικιακός, ο αγροτικός και ο οικοτουρισμός έχουν αναδειχθεί ως οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικές επιλογές.
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ
Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πηγή οικονομικών ευκαιριών και ταυτόχρονα να προστατεύσει τα φυσικά οικοσυστήματα.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Το βιώσιμο κεφάλαιο έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει τη χρήση των πόρων, να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις.
TOURISM TECH FOR GOOD
Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν φέρει επανάσταση στον τομέα, ειδικά από την έναρξη της πανδημίας. Τεχνητή Νοημοσύνη, κρυπτογράφηση, block chain, metaverse, NFT είναι ευπρόσδεκτα σε αυτή την κατηγορία.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει το 10% των θέσεων εργασίας στον κόσμο, υπάρχει ανάγκη για ενημερωμένα δεδομένα και νέα εργαλεία για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.
ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Οι γυναίκες τείνουν να συγκεντρώνονται σε θέσεις εργασίας με τη χαμηλότερη αμοιβή και τη χαμηλότερη θέση στον τουρισμό. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις με έμφαση στο φύλο μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ισότητα.
          Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το Wakalua, παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας για τον τουρισμό, που υποστηρίζεται από την Ávoris. Επίσης βασίζεται στην υποστήριξη ορισμένων σημαντικών εταίρων, όπως το SPARK , το Κέντρο Καινοτομίας της Les Roches από τον όμιλο Sommet Education και η Ankh Impact Ventures (AIV), μια πλατφόρμα επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου με γνώμονα τον αντίκτυπο, με στόχο την ισότητα των φύλων και τη φυλετική ισότητα. Βασίζεται επίσης σε ισχυρή υποστήριξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με την Qatar Airways και το Qatar Tourism, το Singapore Tourism Board, την KPMG, MasterCard, Amadeus, IE University, Telefonica, Wayra, ClarkeModet, The FarCo, BBVA, MentorDay, Finnova, Google for Startups, Το Valley Digital Business School, το Future Food Institute και η Inter-American Development Bank όλα μαζί.
            Οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να συμμετάσχουν υπό την προϋπόθεση ότι:
• Εφαρμόζουν μία από τις έξι προκλήσεις.
• Συμπεριλαμβάνουν ένα ή περισσότερους SDG.
• Είναι καινοτόμου χαρακτήρα και παρέχουν λύσεις προστιθέμενης αξίας.
• Καθοδηγούνται από τη βιωσιμότητα.
• Είναι επεκτάσιμες, με δυνατότητα διεθνούς ανάπτυξης και δυνατότητα εφαρμογής σε εταιρείες και προορισμούς (χώρες, περιοχές).
• Είναι startups σε πρώιμο στάδιο ή σειράς Α.
• Έχουν δοκιμασμένο πιλόοτικό και επιχειρηματικό σχέδιο.
• Έχουν επιταχυνθεί στο παρελθόν.
• Έχουν ήδη μια ομάδα πλήρους απασχόλησης
          Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες startups (2 για καθεμία από τις προκλήσεις) θα λάβουν υποστήριξη για την αναβάθμιση. Ο UNWTO θα παρουσιάσει τις καλύτερες ιδέες στα κράτη μέλη, στα θυγατρικά μέλη και στους επενδυτές του, παρέχοντάς τους μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης. Τα πρόσθετα οφέλη περιλαμβάνουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ειδική Ημέρα Επίδειξης του UNWTO και πρόσβαση στην τεχνολογική υποστήριξη και στο δίκτυο Καινοτομίας του UNWTO, καθώς και ένα επιμελημένο πρόγραμμα καθοδήγησης τόσο με ατομικές όσο και ομαδικές εκπαιδευτικές συνεδρίες σε βασικά θέματα όπως η πνευματική ιδιοκτησία, βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις και την ηγεσία, πιθανή αρχική χρηματοδότηση για γυναίκες ιδρυτές Startup από την Ankh Impact Ventures και επώαση για 3 μήνες στο SPARK Innovation Lab.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω