Παγκόσμιο κέντρο κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων

Ο Helal Al Marri, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομίας και Τουρισμού και επικεφαλής του DWTC, ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) φιλοδοξούν να γίνουν παγκόσμιο κέντρο για κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία και άλλους τομείς της ψηφιακής οικονομίας, όπως το Metaverse.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της πρόσφατης νομοθέτησης για τα κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία, μια σειρά σημαντικών ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων έλαβαν άδεια λειτουργίας από τη νεοσύστατη αρμόδια ρυθμιστική αρχή VARA.
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, Binance, έλαβε άδεια για τη διεξαγωγή ορισμένων δραστηριοτήτων στο Ντουμπάι. Βάσει της άδειας, η Binance μπορεί να διαθέσει προϊόντα και υπηρεσίες ανταλλαγής σε περιορισμένο αριθμό αδειοδοτημένων επενδυτών και επαγγελματιών παρόχων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Όλοι οι αδειοδοτημένοι πάροχοι υπηρεσιών VARA θα ελέγχονται, ώστε σταδιακά να αποκτήσουν πρόσβαση στη λιανική αγορά.
          Το ανταλλακτήριο θα εγκαταστήσει επίσης έναν κόμβο τεχνολογίας blockchain στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC). Ήδη από τον παρελθόντα Δεκέμβριο, η Binance είχε ανακοινώσει τη συνεργασία με το DWTC για να συμβάλλει στη δημιουργία ενός διεθνούς οικοσυστήματος κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων στο Ντουμπάι και να βοηθήσει στη σύνταξη της σχετικής νομοθεσίας.
          Σημειώνεται ότι πολλές χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν θέσει στο στόχαστρο την Binance, με ορισμένες να απαγορεύουν ορισμένες δραστηριότητες στο ανταλλακτήριο και άλλες να προειδοποιούν τους καταναλωτές ότι δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας στις δικαιοδοσίες τους.
          Την αδειοδότηση της Binance ακολούθησαν ανακοινώσεις του ανταλλακτηρίου FTX Europe, θυγατρικής ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων FTX ότι θα δημιουργήσει περιφερειακά κεντρικά γραφεία, του ανταλλακτηρίου Bybit ότι θα εγκαταστήσει τα κεντρικά γραφεία της στο Ντουμπάι και του ανταλλακτηρίου Crypto.com ότι θα δημιουργήσει έναν περιφερειακό κόμβο.
          Τέλος, το BitOasis, ένα ανταλλακτήριο με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή και έδρα το Ντουμπάι, έλαβε προσωρινή έγκριση από τη νέα ρυθμιστική αρχή. Πριν από την υπαγωγή της στη VARA, η BitOasis είχε εγγραφεί στην Κεντρική Τράπεζα (CBUAE) και υπέβαλλε αναφορές για θέματα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην αρμόδια μονάδα της Κεντρικής Τράπεζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω