Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 25 δευτ.]

Η 54η Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 19 Ιανουαρίου 2024, στο Νταβός της Ελβετίας.
Θέμα της φετινής συνάντησης είναι «Ανοικοδομώντας την εμπιστοσύνη», και περιέχει τις εξής θεματικές ενότητες: 
• Επίτευξη ασφάλειας και συνεργασίας σε έναν κατακερματισμένο κόσμο.
• Δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας για μια νέα εποχή.
• Τεχνητή νοημοσύνη ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία.
• Μακροπρόθεσμη στρατηγική για το κλίμα, τη φύση και την ενέργεια.
          Συμμετέχουν εκπρόσωποι από τουλάχιστον εκατό κυβερνήσεων και διεθνείς οργανισμούς, χίλιοι εταίροι καθώς και ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους της νεολαίας, επιχειρηματίες και ειδησεογραφικά μέσα. Από την διεθνή πολιτική σκηνή ξεχωρίζουν παρουσίες του δεύτερου στην ιεραρχία της Κίνας, Λι Κιάνγκ και του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Από τις ΗΠΑ, θα παρευρεθούν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο ειδικός απεσταλμένος για την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι.
          Μεταξύ των προσωπικοτήτων της παγκόσμιας οικονομίας θα παρευρεθούν η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζέι Μπάνγκα και η γενική διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού ΕΜπορίου – ΠΟΕ, Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα.
Επίσης παρόντες θα είναι επικεφαλής διεθνών οργανισμών όπως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών – ΟΗΕ ο Αντόνιο Γκουτέρες, του ΝΑΤΟ ο Γενς Στόλτενμπεργκ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – ΠΟΥ ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και του Human Rights Watch η Τιράνα Χασάν.
          Σημειώνεται ότι στην διάρκεια της πενθήμερης ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, πραγματοποιούνται περίπου 500 δημόσιες και ιδιωτικές συνεδρίες. Μεταξύ άλλων με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση που θα λάβουν μέρος ο CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ.
          Στο πλαίσιο του Φόρουμ έντονη με μεγάλες προσδοκίες είναι η παρουσία του Greek House Davos, επιδιώκοντας να λειτουργήσει ως καταλύτης για διεθνείς συνέργειες και ουσιαστική πολυμερή συνεργασία, συνδέοντας ταυτόχρονα το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα με το διεθνές επιχειρείν και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, προβάλλοντας της Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό ως κορυφαίους παράγοντες του διεθνούς οικονομικού κι επιχειρηματικού γίγνεσθαι.
          Από τις ελληνικές προσωπικότητες που αναμένεται να παρευρεθούν είναι η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ο Κωνσταντίνος Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω