Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμιο Συνέδριο AHEPA

Παγκόσμιο Συνέδριο AHEPA

Στην Αθήνα ξεκίνησαν οι εργασίες του 99ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της AHEPA με την συμμετοχή εκπροσώπων της οργάνωσης από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Την εναρκτήρια εκδήλωση τίμησαν μα την παρουσία τους ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζεφρεϊ Πάγιατ και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης.
Στη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με ομιλίες διακεκριμένων προσώπων. Μεταξύ αυτών ο Νίκος Παναγιώτοπουλος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Κωνσταντίνος Φλώρος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Κώστας Βλάσης υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, ο Φώτης Φωτίου Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, ο Κωνσταντίνος Τασούλας Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Νίκος Δένδιας υπουργός Εξωτερικών, η Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, ο Μπενύ Γκαντς υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ο Τζέφρεϊ Πάγιατ Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υποδεχθεί την ηγεσία των Ahepans στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, και επίσης τιμητική εκδήλωση για τους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού και Κώστα Μπακογιάννη, Δήμαρχο Αθηναίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω