Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 34 δευτ.]

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες: οικογένεια- σχολείο – ενηλικίωση – κοινότητα», θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2024, στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο.
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων.
          Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ιατρούς σχετικών ειδικοτήτων όπως παιδοψυχιάτρους και παιδονευρολόγους καθώς και ερευνητές και φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.
          Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια και στοχευμένες εισηγήσεις, σε επίκαιρα θέματα κλινικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, το συνέδριο αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικές γνώσεις σε επαγγελματίες που υπηρετούν το χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας και ψυχικής υγείας καθώς και των κοινωνικών υπηρεσιών.
          Το συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους ερευνητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να συμμετάσχουν σε γόνιμο επιστημονικό διάλογο και να αλληλεπιδράσουν με καταξιωμένους επαγγελματίες και ερευνητές από ολόκληρη τη χώρα.
          Μεταξύ άλλων το συνέδριο φιλοξενεί εξειδικευμένα βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα συμβάλουν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των άλλων επαγγελματιών και στην ενίσχυση της ικανότητάς τους να προλαμβάνουν και παρεμβαίνουν έγκαιρα σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου για το παιδί και τον έφηβο.
          Επιδιώκει παράλληλα να παρουσιάσει ένα μοντέλο διεπιστημονικής συνεργασίας και να συζητήσει τις νέες εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής και των μαθησιακών δυσκολιών, να παρουσιάσει καινοτόμες μεθόδους εξ’ αποστάσεως στήριξης των οικογενειών, σύγχρονα εργαλεία και καλές πρακτικές από το χώρο της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.
          Το συνέδριο θα έρθει επίσης να συζητήσει τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την στήριξη των υπαρχουσών εκπαιδευτικών δομών καθώς και τη διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών και φορέων που εξυπηρετούν τους μαθητές της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.
          Φιλοδοξεί να συμβάλει στη διατύπωση επίκαιρων προτάσεων για τις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού σε θέματα έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης των μαθησιακών δυσκολιών και στοχευμένης ψυχοκοινωνικής στήριξης των οικογενειών αυτών των μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών. Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) * Ελληνικό
          Το συνέδριο έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή έμπειρων και καταξιωμένων Ελλήνων ομιλητών από επιστήμες της αγωγής, της υγείας καθώς και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και από πολλούς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς της χώρας (ΕΚΠΑ, ΠΑΜΑΚ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, κτλ), οι οποίοι θα συζητήσουν τα νέα δεδομένα υπό το πρίσμα της ειδικότητας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω