Παράταση επιχορήγησης EENergy

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 12 δευτ.]

Ανοικτή πρόσκληση προς τις ΜμΕ – μέλη του, που χρειάζονται στήριξη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων σχετικών με την ενεργειακή απόδοση, απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου -μέλος του Enterprise Europe Network, προκειμένου να υποβάλουν  σχετική αίτηση.
          Με την υποβολή προτάσεων, οι επιχειρήσεις αυτές  ενδεχομένως να επωφεληθούν από επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ από το EENergy, επιπλέον των συμβουλευτικών υπηρεσιών βιωσιμότητας από το δίκτυο Enterprise Europe Network.
          Η προθεσμία για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων EENergy παρατάθηκε έως τις 15 Μαΐου 2024, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή προσέγγιση σε όλες τις ΜμΕ στην Ευρώπη. Η παράταση αυτή δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για τις συμβατικές συμφωνίες ή τις πληρωμές επιχορηγήσεων για τις ΜμΕ, όπως περιγράφεται στον οδηγό αιτούντων.
          Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει τουλάχιστον 1.800 ΜμΕ, σε ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ανάπτυξη Σχεδίων Δράσης για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης και περιλαμβάνει, την επιχορήγηση EENergy, ύψους έως 10.000 ευρώ, για τουλάχιστον 900 ΜμΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
          Η επιχορήγηση EENergy είναι ένας εφάπαξ μηχανισμός στήριξης που θα χορηγηθεί στις επιμέρους ΜμΕ μετά την προετοιμασία και την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά τουλάχιστον 5%.
          Για να συμμετάσχουν στην ανοικτή πρόσκληση και να καταστούν επιλέξιμες για επιχορήγηση, οι ΜμΕ πρέπει να συνεργαστούν με εξειδικευμένους συμβούλους βιωσιμότητας από το δίκτυο Enterprise Europe Network, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τις ενδιαφερόμενες ΜμΕ στον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου σχεδίου δράσης για την ενεργειακή απόδοση και στην υποβολή της αίτησής τους στην ανοικτή πρόσκληση EENergy.
          Η αίτηση πρέπει να παρέχει ακριβείς πληροφορίες, σχετικά με την ίδια την εταιρεία, καθώς και το είδος των προγραμματισμένων βελτιώσεων ενεργειακής απόδοσης και την αναμενόμενη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης της. Από όλες τις επιλέξιμες αιτήσεις, οι ΜμΕ θα επιλεγούν τυχαία για να λάβουν επιχορήγηση ύψους έως 10.000 ευρώ. Το έντυπο αίτησης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του έργου.
          Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, κα Χριστίνα Γραμματικάκη, τηλ. 2810333629 Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 -15:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω