Ροή Ειδήσεων

Παρατηρητήριο Αειφόρου Τουρισμού Yukon

Το Παρατηρητήριο Αειφόρου Τουρισμού Yukon, εντάχθηκε στο Δίκτυο Παρατηρητηρίων Αειφόρου Τουρισμού (INSTO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).
Το Παρατηρητήριο θα προσδιορίσει, θα μετρήσει και θα ερμηνεύσει τις συνθήκες αειφόρου τουρισμού για να καθοδηγήσει τη λήψη αποφάσεων που βασίζονται σε στοιχεία. Αυτό θα βοηθήσει το Yukon να αντιμετωπίσει καλύτερα την ανάκαμψη μετά την πανδημία και τη μελλοντική ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τη διαχείριση του τομέα με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο.
          Το Yukon είναι ένα από τα αχανή βόρεια εδάφη του Καναδά με ισχυρή και αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία. Η Στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης της Yukon «Αειφόρος Τουρισμός. Ο δρόμος μας. Το μέλλον μας 2018-2028» ζήτησε τη θέσπιση πλαισίου για τη μέτρηση της προόδου στους στόχους βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σύμφωνα με το όραμα, τους στόχους και τις δράσεις της Στρατηγικής. Σε αυτό το πλαίσιο, η Yukon επιδίωξε τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου για τον αειφόρο τουρισμό στο πλαίσιο του INSTO, με στόχο να παράσχει στον κλάδο γνώσεις σχετικά με την κατάσταση της βιωσιμότητας για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και επενδύσεων.
          Το Παρατηρητήριο Αειφόρου Τουρισμού Yukon είναι το δεύτερο Παρατηρητήριο στον Καναδά, μετά το Παρατηρητήριο Αειφόρου Τουρισμού Thompson Okanagan και ανεβάζει το παγκόσμιο αριθμό στα 31.
          Το Διεθνές Δίκτυο Παρατηρητηρίων Αειφόρου Τουρισμού του UNWTO (INSTO) δημιουργήθηκε το 2004 με κύριους στόχους να υποστηρίξει τη συνεχή βελτίωση της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στον τουριστικό τομέα μέσω συστηματικής, έγκαιρης και τακτικής παρακολούθησης των τουριστικών επιδόσεων και τη σύνδεση αποκλειστικών προορισμών, βοηθώντας τους για την ανταλλαγή και τη βελτίωση της γνώσης και της κατανόησης σχετικά με τη χρήση των πόρων σε ολόκληρο τον προορισμό και την υπεύθυνη διαχείριση του τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω