Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον Ελιάς & Ελαιολάδου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Ενημερωτική εσπερίδα του διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης – ΣΕΔΗΚ διοργανώνει ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα « Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον Ελιάς και Ελαιολάδου, την ερχόμενη Τέταρτη 13 Μαρτίου 2024, στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. 
          Αφορμή για την οργάνωση της εκδήλωσης υπήρξε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τελευταία στον τομέα της παγκόσμιας αλλά και ελληνικής ελαιοκομίας εξαιτίας ασυνήθιστων εξελίξεων στην ελαιοπαραγωγή.
          Η παγκόσμια παραγωγή τα δύο τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της σοβαρής μείωσης κατά τα δυο τελευταία χρονιά της Ισπανικής παραγωγής κατά 40-50%. Η πτώση αυτή κλόνισε σοβαρά το παγκόσμιο ισοζύγιο προσφοράς ζήτησης ελαιολάδου, με συνέπεια την άνοδο των τιμών σε πρωτόγνωρα ύψη τα οποία προσεγγίζουν τα 10€/ κ στην τιμή παραγώγου και τα 18€/κ στην τιμή καταναλωτή.
          Στην Εσπερίδα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ενδιαφέρονται αρκεί να το δηλώσουν μέχρι 12 Μαρτίου στα τηλέφωνο 2821050800 ή στο e-mail [email protected].  
          Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: 
• Σύντομες εισηγήσεις των 10΄ με προβολή διαφανειών για το παρελθόν της ελιάς.
• Εισήγηση για το Παρόν και Μέλλον του Ελαιολάδου από τον Νικ. Μιχελάκη.
• Θεατρική παράσταση με θέμα «Με το λάδι της ελιάς έχω ασπίδα στην καρδία από μαθητές της Δ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.
• Δωρεάν προσφορά με κλήρωση 20 βιβλίων «ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ».
          Στην οργάνωση της εκδήλωσης εκτός του ΣΕΔΗΚ συμμετέχουν,  η Αντιπεριφέρεια Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, το ΓΕΩΤΕΕ-Κρήτης, και το Ινστιτούτο Ελιάς Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω