Ροή Ειδήσεων

Πεζοδρομιακό δίκτυο Πλατανιά

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Ο Δήμος Πλατανιά εξασφάλισε την Ένταξη του Έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση πλευρικών διαμορφώσεων, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κολυμβαρίου, για το Τμήμα Μάλεμε -Κολυμβάρι» προϋπολογισμού 4.513.000 €, στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
          Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ Ιωάννης Μαλανδράκης, ανέφερε ότι «…είναι η πρώτη φορά που παραχωρείται τμήμα του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, ικανοποιώντας καταρχήν ένα πάγιο αίτημα του Δήμου, ενώ με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Π.Ε.Ο., στα Διοικητικά όρια του και το οποίο έρχεται να «συμπληρώσει» το τμήμα Πλατανιάς – Μάλεμε που είχε υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας έτσι ενιαία πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της Π.Ε.Ο., περίπου 12km….».
          Το σύνολο των μελετών, που είχε εκπονήσει ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα, στοχεύει στην ανάπλαση, διαπλάτυνση των πλευρικών πεζοδρομίων κατά μήκος της Π.Ε.Ο. με νέο ηλεκτροφωτισμό και στοιχεία αστικού εξοπλισμού. Η ανάπλαση της περιοχής θα έχει χαρακτήρα αναβάθμισης ασφάλειας (καλύτερη απορροή ομβρίων), οικολογικό (λόγω των υλικών της) και αισθητικής αναβάθμισης, καθώς φυσικά και την βελτιστοποίηση της προσβασιμότητας για όλους με τη δημιουργία πεζοδρομίων.
          Ο νέος δημοτικός φωτισμός, θα περιλαμβάνει νέους ιστούς καθώς και  φωτιστικά τύπου Led ενεργειακής εξοικονόμησης, στο σύνολο της διαδρομής Μάλεμε – Ταυρωνίτη – Κολυμβάρι, καθώς και παρεμβάσεις αστικού εξοπλισμού ( πχ κτιστά καθίσματα, παγκάκια, μικρή κάδοι απορριμμάτων κλπ).
          Η μελέτη περιλαμβάνει, πεζοδρόμια εκατέρωθεν επί της Π.Ε.Ο., σε μήκος 6.200m, με αφετηρία ανατολικά το γήπεδο του Μάλεμε και δυτικά το Ιατρείο μέσα στον οικισμό του Κολυμπαρίου. Διέρχεται από τμήματα τόσο εντός όσο και εκτός των οικισμών Μάλεμε, Ταυρωνίτη, Καμισιανά, Ραπανιανά, Σουτελώνα, Μινωθιανά και Κολυμπάρι.
          Χαρακτηριστικό της ανάπλασης είναι ότι το τμήμα από Μάλεμε έως Ταυρωνίτη,  θα είναι εντός του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, με πλάτος 6m και θα περιλαμβάνει πεζοδρόμια και ποδηλατική διαδρομή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω