Ροή Ειδήσεων

Πενταπλή βράβευση Κρήτης

Πέντε σπουδαίες διακρίσεις κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης στα Tourism Awards 2022, σε μία λαμπρή τελετή για τον Ελληνικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
          Η φετινή μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Κρήτης έρχεται ως επιστέγασμα του συγκροτημένου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό που εκπόνησε και υλοποιεί με συνέπεια η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας. Είναι ενδεικτικό ότι, το β’ εξάμηνο του 2021, οι αεροπορικές αφίξεις ξένων επισκεπτών ανήλθαν στα 2,1 εκατομμύρια, φτάνοντας το 77% της «χρυσής χρονιάς» του 2019. Μάλιστα, οι εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου μήνες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς τον Σεπτέμβριο η αύξηση των αφίξεων εξωτερικού έφτασε το +108%, τον Οκτώβριο το +135%, το Νοέμβριο το +86% και το Δεκέμβριο το +224%.
          Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Κάθε ευρώ που επενδύουμε στη στήριξη του τουρισμού φέρνει πολλαπλάσια οφέλη για τους παραγωγικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες του κλάδου. Στρατηγικός μας στόχος είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, προϋπόθεση αναγκαία για να πρωταγωνιστήσει η Κρήτη ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός  τα επόμενα χρόνια. Ο τουρισμός στην Κρήτη είναι συνυφασμένος με αυθεντικές εμπειρίες, ποιότητα, ανοιχτόκαρδη φιλοξενία και σύγχρονες τουριστικές υποδομές. Το επιβεβαιώνουν οι βραβεύσεις της Περιφέρειας στα Tourism Awards 2022. Στη σύνθετη διεθνή συγκυρία και σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το brand name «Κρήτη» στο εξωτερικό, να υποστηρίζουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να υλοποιούμε δράσεις επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω