Ροή Ειδήσεων

Πιλοτικός Σταθμός Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, αποθήκευσης και ανεφοδιασμού υδρογονοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη του έργου βασίστηκε κυρίως σε μία πρωτοποριακή τεχνολογία συμπίεσης υδρογόνου, η οποία αποτελεί τεχνογνωσία της CYRUS AE, εταιρείας spin-off του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
          Με τα εγκαίνια του 1ου πιλοτικού Σταθμού Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου, η Ελλάδα κάνει ένα ακόμα βήμα για την έναρξη μίας νέας εποχής στο πεδίο των πράσινων μεταφορών. Η επιλογή του υδρογόνου παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα καύσιμα, ενώ ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα του είναι πως έχει μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.
            Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, κ. Γιώργος Νούνεσης δήλωσε:
«Ο «Δημόκριτος» έχει δημιουργήσει τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού μικρών οχημάτων με υδρογόνο, βασισμένο σε ελληνική τεχνογνωσία κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Είναι καθετοποιημένη εγκατάσταση, καθώς ξεκινάει από την παραγωγή του υδρογόνου μέχρι την τελική χρήση του και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στη χώρα για να προχωρήσει η διάδοση του υδρογόνου ως καύσιμου».
          Το έργο συγχρηματοδοτείται από τη ΓΓΕΚ (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» (H2TRANS, Τ1ΕΔΚ-05294).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω