Πιστοποιητικά εμβολιασμού εννέα μηνών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να παραμείνει σε ισχύ για περίοδο χάριτος τριών επιπλέον μηνών πέραν αυτών των έξι μηνών, ώστε να διασφαλιστεί η προσαρμογή των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού και η πρόσβαση των πολιτών σε αναμνηστικές δόσεις.
          Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κανόνες, σχετικά με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, θεσπίζοντας δεσμευτική περίοδο αποδοχής διάρκειας 9 μηνών (ακριβώς 270 ημερών) για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για σκοπούς ταξιδιών εντός της ΕΕ.
Τα κράτη μέλη δεν είναι σε θέση να προβλέψουν συντομότερη ή μεγαλύτερη περίοδο αποδοχής.
Οι νέοι αυτοί κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται από την 1η Φεβρουαρίου 2022. Για τα ταξίδια εντός της ΕΕ, τα κράτη μέλη πρέπει να αποδέχονται κάθε πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει εκδοθεί λιγότερο από εννέα μήνες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του αρχικού εμβολιασμού.
Εάν η ημερομηνία εμβολιασμού υπερβαίνει τις 270 ημέρες, η εφαρμογή για φορητές συσκευές που χρησιμοποιείται για την επαλήθευση θα υποδεικνύει ότι το πιστοποιητικό έχει λήξει.
          Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 807 εκατομμύρια πιστοποιητικά στην ΕΕ. Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ έχει θέσει παγκόσμιο πρότυπο, έχοντας μέχρι σήμερα ενταχθεί στο σύστημα 60 χώρες σε πέντε ηπείρους.
          Επιπλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσάρμοσε επίσης τους κανόνες για την κωδικοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για να διασφαλιστεί ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που αποδεικνύουν την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς μπορούν πάντα να διακρίνονται από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται μετά από αναμνηστική δόση.
            Οι αναμνηστικές δόσεις θα καταγράφονται ως εξής:
• Η ένδειξη 3/3 δηλώνει αναμνηστική δόση μετά από διδοσική αρχική σειρά εμβολιασμού.
• Η ένδειξη 2/1 δηλώνει αναμνηστική δόση μετά από μονοδοσικό εμβολιασμό ή μία (1) δόση διδοσικού εμβολίου η οποία χορηγείται σε νοσήσαντα.
          Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα γίνονται δεκτά από τα κράτη μέλη για περίοδο εννέα μηνών από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του αρχικού εμβολιασμού. Για τα μονοδοσικά εμβόλια, αυτό σημαίνει 270 ημέρες από την πρώτη και μοναδική δόση. Για τα διδοσικά εμβόλια, αυτό σημαίνει 270 ημέρες από τη δεύτερη δόση ή, σύμφωνα με τη στρατηγική εμβολιασμού του κράτους μέλους εμβολιασμού, την πρώτη και μοναδική δόση μετά την ανάρρωση από τον ιό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω