Πληρωμή νέων γεωργών

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη ανακοινώνουν σήμερα την έναρξη των πληρωμών της α΄ δόσης των επιλαχόντων νέων γεωργών της 3ης Πρόσκλησης των νέων γεωργών (υπομέτρο 6.1). Η α΄ δόση του προγράμματος νέων γεωργών (70% του συνολικού ποσού) θα καταβληθεί  σήμερα στους λογαριασμούς των 154 νέων δικαιούχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πληρωμή της α΄ δόσης του προγράμματος νέων γεωργών των επιλαχόντων των Περιφερειών Κρήτης (657 νέοι δικαιούχοι), Θεσσαλίας (130 νέοι δικαιούχοι) και Κεντρικής Μακεδονίας (330 νέοι δικαιούχοι). Στη συνέχεια ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης των αποφάσεων ένταξης αναμένεται η πληρωμή των επιλαχόντων και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της Χώρας.
          Με δήλωσή ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε ότι «Η υλοποίηση του προγράμματος Νέων Αγροτών – του μεγαλύτερου που εφαρμόσθηκε ποτέ μέχρι σήμερα στη χώρα- προχωρεί κανονικά σε όλη την Ελλάδα.  Με την ενίσχυση του προγράμματος και τη συμμετοχή σε αυτό και των επιλαχόντων της τελευταίας προκήρυξης, συμβάλουμε στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο του πρωτογενούς τομέα που δεν είναι άλλος από τη γήρανση του πληθυσμού. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την περιφέρεια ζωντανή κάνοντας το αγροτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό και πιο προσοδοφόρο. Και θα το πετύχουμε!».
          Στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του υπομέτρου 6.1, μέχρι σήμερα, περίπου 14.000 νέοι γεωργοί έχουν πληρωθεί την α’ δόση του προγράμματος ενώ έως το τέλος του Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να πληρωθεί το σύνολο των περίπου 2.100 νέων δικαιούχων του μέτρου. Το συνολικό ποσό στήριξης ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 35.000-40.000€.
          Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 100%.
          Οι αποφάσεις ένταξης των δικαιούχων του υπομέτρου 6.1, εκτός από τη δημοσιοποίηση στις ιστοσελίδες των Περιφερειών, αναρτώνται στις ιστοσελίδες του ΥΠ.Α.Α.Τ. www.agrotikianaptixi.gr  και www.minagric.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω