Ροή Ειδήσεων

Πλωτήρες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (Ο.Λ.Η. Α.Ε.) είναι το μοναδικό Λιμάνι της Ελλάδος που συμμετέχει στο πρόγραμμα CEF 1 με το έργο Electriport και στο πρόγραμμα CEF2, το οποίο υποβλήθηκε επιτυχώς τον Ιανουάριο του 2022 στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility 2021-2027/ CEF II), με την ονομασία «Heraklion Port UPgrade of Infrastructure, Interconnection and Environmental Sustainability – HUPPINES».
          Το HUPPINES στοχεύει στην αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής του Λιμένα Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις του έργου αποσκοπούν στην αναβάθμιση της παρεχόμενης προστασίας από τους προσπίπτοντες κυματισμούς, στη βελτίωση των συνθηκών προσέγγισης στο λιμένα λόγω της μείωσης των ανακλώμενων κυματισμών, και της ορθής και ασφαλούς λειτουργίας του λιμένα, ελαχιστοποιώντας κινδύνους και περαιτέρω φθορές της υφιστάμενης υποδομής.
          Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημανθεί ότι, καινοτομία του εν λόγω έργου, αποτελεί η μελέτη δημιουργίας σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα κύματα μέσω ειδικών πλωτήρων που θα εγκατασταθούν εξωτερικά του προσήνεμου μώλου. Για τις ανωτέρω δράσεις του έργου έχουν ληφθεί υπόψη  οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του λιμένα.

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω