Πολιτιστικά έργα Χανίων

Στο ΠΕΠ Κρήτης εντάσονται τρεις σημαντικές μελέτες για τον Δήμο Χανίων ύψους 1,8 εκ. ευρώ, ανάπλαση ανατολικής Τάφρου, αποκατάσταση Βίλας Σβαρτς και αποκατάσταση βίλας Πωλογιώργη.
Συνοπτική περιγραφή των τριών έργων:
• Η μελέτη ανάπλαση Ανατολικής Τάφρου Ενετικών Οχυρώσεων Παλιάς Πόλης Χανίων, έχει στόχο τη διαμόρφωσή της ως χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής και τη λειτουργική, περιβαλλοντική, αισθητική και αειφορικήαποκατάστασή της με επεμβάσεις ήπιας μορφής και κλίμακας, και με σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου, συνολικού προϋπολογισμού 443.064,27€.
• Η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρησητης Βίλας Πωλογιώργη στην Αμπεριά Χανίων, ως πολυχώρου Πολιτισμού, για ποικίλες δράσεις στους τομείς των σύγχρονων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (μουσική, φωτογραφία, κινηματογράφος, χαρακτική, γλυπτική, κεραμική, γραφιστική, σχεδιασμός, διακόσμηση, τυπογραφία, κόμικς κλπ). Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 672.199,84 €.
• Η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση της βίλας ΣΒΑΡΤΣ στη Χαλέπα Χανίων, ως πολυχώρου Πολιτισμού, για τη συντήρηση και έκθεση των συλλογών του Δήμου Χανίων (π.χ. συλλογές Δημοτικής Βιβλιοθηκών κλπ) και των Νομικών του Προσώπων. Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 719.955,40 €.
          Την ένταξη τριών μελετών του Δήμου Χανίων στο ΠΕΠ Κρήτης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω