Ροή Ειδήσεων

Πολύτιμη κληρονομιά άγριων χόρτων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 5 δευτ.]

Ο Δήμος Πλατανιά, η ΚΕΔΗΠ και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων – ΜΑΙΧ (CIHEAM Maich Chania), παρουσίασαν τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, το ντοκιμαντέρ «ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ – Μια πολύτιμη κληρονομιά μας», παραγωγής του Δήμου Πλατανιά / ΚΕΔΗΠ, με τη συνεργασία της «Νέας Τηλεόρασης», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπικάκη.
          Ήταν μια παρουσίαση της αξίας των άγριων χόρτων, μέσα από τις γνώσεις επιστημόνων γεωπόνων, βοτανολόγων και αρχιμαγείρων καθώς και τις εμπειρίες γυναικών της ενδοχώρας, όχι μόνο ως βασικό συστατικό της κρητικής διατροφής αλλά και ως τμήμα της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που αξίζει να διασωθεί και να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές.
          Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ, αφού συνεχάρη τους συντελεστές, τόνισε ότι «…η παραγωγή αυτή του Δήμου Πλατανιά μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να αναδείξει ακόμα περισσότερο την κρητική διατροφή ως μέσο ενίσχυσης και διαφοροποίησης του τουριστικού μας προϊόντος ενώ παράλληλα μέσω της διάθεσής του στις σχολικές μονάδες, θα αποτελέσει κι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διάσωση αλλά και την ανάδειξη της χλωρίδας του τόπου μας…».
          Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής του ΜΑΙΧ κ Γεώργιος Μπαουράκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ. Καπνισάκης Αντώνιος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαλανδράκη – Κρασουδάκη Σοφία, καθώς και η σκηνοθέτης κα Μπικάκη Αικατερίνη, η οποία αναφέρθηκε στους συντελεστές της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ.
          Επίσης παρευρέθηκε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών κα Πολύμνια Σκλαβάκη, ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε Δυτικής Κρήτης κ. Παντελής Πετσετάκης, η Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ της Δ.Ε. Κρήτης κα Δασκαλάκη Άννα, ο Γεωπόνος -Ερευνητής κ. Χαρτζουλάκης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ κ. Ζορμπάς Κωνσταντίνος, η Αντιδήμαρχος Σφακίων κα Αφροδίτη Σφηνιά, ο Γεωπόνος κ. Τρικουνάκης Ευτύχιος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου κ. Μαρινάκης Πέτρος, ο Συνεργάτης του Δήμου Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Μάρκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω