Πράσινη Τουριστική Ανάπτυξη

του Μανώλη Τσακαλάκη,
Προέδρου Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης &
Γενικός Γραμματέας της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Η πράσινη κατεύθυνση προς την βιωσιμότητα του τουρισμού είναι ανάγκη για την προστασία της κληρονομιάς μας, επισήμανε στην τοποθέτησή του, ο κ. Μανώλης Τσακαλάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης.
Σημείωσε ότι τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν και δεν είναι τυχαίο ότι το σήμα Green Key βρήκε πρόσφορο έδαφος και αναπτύχθηκε με πρωτιά της Κρήτης και ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο. Ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση προχωρούν και οι tour operator θέλοντας να παρέχουν στους πελάτες τους, πιστοποιήσεις της πράσινης ανάπτυξης.
Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση για το 2022, μπορούμε να πούμε ότι πήγε καλά από νούμερα πρέπει όμως να δούμε και τι θα αφήσει.
Για το έτος του 2023 δεν είναι εύκολες οι προβλέψεις αλλά έχουμε κάποια δεδομένα που πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας. Το 2022 είναι μια ακόμη χρονιά πανδημίας, ενός πολέμου σε εξέλιξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τις τιμές της ενέργειας να δημιουργούν αυξήσεις στα προϊόντα, που ο μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το βασικό χαρακτηριστικό των εν δυνάμει επισκεπτών μας θα είναι ότι θα περιμένουν να περάσει ο χειμώνας οπότε ανάλογα με τις οικονομικές συνέπειες λόγω της ενέργειας θα πράξουν. Το γεγονός είναι ότι ο τουρίστας του 2023 θα έχει ένα επιπλέον κόστος περίπου 20% σε σχέση με το 2022. Αυτό αναλύεται σε 10% του πληθωρισμού και 10 % λόγω της αύξησης των τουριστικών πακέτων.

Πηγή 13ο τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω