«Πράσινοι γίγαντες» Grimaldi

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Ο Όμιλος Grimaldi διαθέτει τα πιο πράσινα πλοία ro-ro στον κόσμο στη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα. Ο Ναπολιτάνικος ναυτιλιακός όμιλος, σε συνεργασία με τις Αρχές Λιμενικών Συστημάτων της Βόρειας Αδριατικής και της Νότιας Αδριατικής Θάλασσας, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Λιμένα της Πάτρας, ενισχύει τη θαλάσσια διατροπικότητα μεταξύ των δύο ακτών της Αδριατικής μέσω της χρήσης πλοίων που είναι από τα μεγαλύτερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον στον κόσμο, με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα και καλύτερες επιδόσεις από τα πλοία κλάσης «Eurocargo».
Τα υπερσύγχρονα υβριδικά σκάφη Eco Catania και Eco Malta μειώνουν δραστικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς μεταφέρουν περίπου 500 ρυμουλκούμενα και 180 αυτοκίνητα, ποσότητα διπλάσια από την προηγούμενη κατηγορία πλοίων ro-ro μικρών αποστάσεων, ενώ δεν αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου χάρη στην υιοθέτηση πολυάριθμων εξαιρετικά καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που βελτιστοποιούν τη λειτουργική και περιβαλλοντική απόδοση των πλοίων. Στην πραγματικότητα, με την ίδια ταχύτητα, το Eco Catania και το Eco Malta καταναλώνουν την ίδια ποσότητα καυσίμου με τα πλοία ro-ro προηγούμενης γενιάς, που σημαίνει ότι μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά μεταφερόμενη μονάδα.
Επιπλέον όταν βρίσκονται σε ελλιμενισμό, το Eco Catania και το Eco Malta χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη σε μεγάλες μπαταρίες λιθίου, οι οποίες επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χάρη σε γεννήτριες άξονα και 350 m2 ηλιακών συλλεκτών εγκατεστημένων στο πλοίο, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο «Μηδενικές Εκπομπές στο Port®».
           Υπενθυμίζεται πως ο Όμιλος Grimaldi Euromed S.p.A., ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. και επίσης με 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω