Ροή Ειδήσεων

Προπληρωμένη κάρτα εμβολιασμού

Τη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας αξίας 150 ευρώ στους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν φέτος την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πλαισίου για μέτρα υπέρ του εμβολιασμού.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κάρτα αποτελεί αφενός αναγνώριση της συνεισφοράς των νέων 18 έως 25 ετών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μολονότι ως ηλικιακή ομάδα διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο, και αφετέρου επιπρόσθετο κίνητρο ώστε να οικοδομηθεί το τείχος ανοσίας που θα διαφυλάξει τη δημόσια υγεία.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003 και έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού εντός του 2021.
Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων τουριστικών ή πολιτιστικών υπηρεσιών, δύο κλάδων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.
Όσον αφορά τον πολιτισμό, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις, για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.
Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.
Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email. Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω