Ροή Ειδήσεων

Προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2022 δέσμευσε ποσό 185,9 εκατ. Ευρώ για την προώθηση βιώσιμων αγροδιατροφικών προϊόντων το 2022. Πρόκειται για προϊόντα και γεωργικές πρακτικές που στηρίζουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, όπως τα βιολογικά προϊόντα, τα οπωροκηπευτικά, η βιώσιμη γεωργία και η καλή διαβίωση των ζώων στην ΕΕ.
          Οι εκστρατείες θα πρέπει να ενημερώνουν τους καταναλωτές τόσο στην ΕΕ όσο και παγκοσμίως σχετικά με τη βιολογική γεωργία, τη βιώσιμη γεωργία της ΕΕ και τη συμβολή του αγροδιατροφικού τομέα υπέρ της δράσης για το κλίμα και το περιβάλλον. Εντός της ΕΕ, θα προωθηθούν η υγιεινή και η ισορροπημένη διατροφή μέσω εκστρατειών υπέρ της αύξησης της κατανάλωσης νωπών φρούτων και λαχανικών. Θα εστιάσουν επίσης στην προβολή των υψηλών προτύπων ασφάλειας και ποιότητας, καθώς και της ποικιλομορφίας και των παραδοσιακών πτυχών των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση ενωσιακών συστημάτων ποιότητας, όπως οι γεωγραφικές ενδείξεις στην ΕΕ. Όσον αφορά τις εκστρατείες εκτός της ΕΕ, καθορίζονται προτεραιότητες για αγορές με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, ο Καναδάς και το Μεξικό. Με τις επιλεγμένες εκστρατείες αναμένεται να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κατανάλωση των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ, να βελτιωθεί η προβολή τους και να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς τους στις προαναφερόμενες χώρες-στόχους.
          Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τις προσεχείς εκστρατείες για το 2022 θα δημοσιευτούν στις αρχές του 2022. Ένα ευρύ φάσμα φορέων, όπως επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις παραγωγών και ομάδες αρμόδιες για δραστηριότητες προώθησης γεωργικών προϊόντων διατροφής, είναι επιλέξιμες να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, καθώς και τις προτάσεις τους. Τα έργα θα αξιολογούνται σε σχέση με τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους της ΚΓΠ, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής Από το αγρόκτημα στο πιάτο, ιδίως όσον αφορά τη βιωσιμότητα της παραγωγής και της κατανάλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω