Προώθηση Κρητικών προϊόντων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 22 δευτ.]

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης υλοποιεί το έργο MESA στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος AGRIP MULTI-2023 IM SUSTAINABLE, το οποίο στοχεύει στην προώθηση Κρητικών τυπικών και παραδοσιακών προϊόντων καθώς και μεθόδων παραγωγής αυτών, στην Γερμανική αγορά.
Πιο συγκεκριμένα αφορά τα εξής προϊόντα: 
• Τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
• Κρασιά, μπύρες, οινοπνευματώδη και ξύδι.
• Ελαιόλαδο, Δημητριακά και παράγωγα (ψωμί, αρτοσκευάσματα, παξιμάδι, ζυμαρικά, αλεύρι κ.λ.π.).
• Προϊόντα με βάση το κρέας.
• Φρούτα και λαχανικά νωπά ή παρασκευασμένα.
          Για την προώθηση των παραπάνω προϊόντων, κατά προτίμηση βιολογικά ή με ένδειξη ΠΟΠ/ΠΓΕ, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θα συμμετάσχει με περίπτερο στην έκθεση Ιnternorga, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο της Γερμανίας, 8-12 Μαρτίου 2024.
          Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος περίπου 1.300 εκθέτες από όλο τον κόσμο και την επισκέπτονται περίπου 80.000 επαγγελματίες από επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, catering, αρτοποιία, snack bars, λιανικοί έμποροι τροφίμων. 
          Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην έκθεση με ομαδικό περίπτερο, προσφέρει, σε, μέχρι 10 εκπροσώπους Κρητικών επιχειρήσεων που θα θελήσουν να πλαισιώσουν το περίπτερο του, επιχορήγηση 80% των δαπανών συμμετοχής τους που αφορούν:
• Το αεροπορικό εισιτήριο για την μετάβαση από το Ηράκλειο στο Αμβούργο.
• Τη διαμονή σε ξενοδοχείο τριών αστέρων για 6 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο. 
• Το κόστος εγγραφής και συμμετοχής στην έκθεση.
• Χώρο τριών τετραγωνικών μέτρων στο περίπτερό του.
• Την αναφορά των εκθετών σε όλους του έντυπους και ηλεκτρονικούς καταλόγους της έκθεσης.
• Την μεταφορά προϊόντων στην έκθεση.
          Για τη συμμετοχή τους στην έκθεση, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, αίτηση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο το οποίο παρέχεται από το Επιμελητήριο.  
          Σε περίπτωση επιλογής τους, θα πρέπει εντός δύο ημερών από τη γνωστοποίηση, επί ποινή απόρριψης, να καταθέσουν σε λογαριασμό του Επιμελητηρίου, το ποσό των 1.400 €. Εφόσον το κόστος συμμετοχής τους προκύψει μικρότερο, το υπόλοιπο ποσό θα επιστραφεί στην επιχείρηση.
          Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιοδήποτε λόγο της συμμετοχής μετά την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων ή και την πληρωμή του ξενοδοχείου, από το ανωτέρω ποσό θα παρακρατηθεί το αντίτιμο για την αντίστοιχη δαπάνη.
          Η επιλογή των συμμετεχόντων εναπόκειται στην ελεύθερη κρίση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.  
          Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, Εμ. Πορτάλιου 23, 2ος όροφος και στο τηλέφωνο 2831055642, κος Καλαϊτζάκης Ιωάννης, email [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω