Ροή Ειδήσεων

Πρωταθλητές Ελλάδας Αλεξάκης & Γράψα

Πρωταθλητές Ελλάδας αναδείχθηκαν o Δημήτρης Αλεξάκης και η Γεωργία Γράψα στους σκακιστικούς αγώνες σε rapid και blitz.
Ο 18χρονος σκακιστής του Πειραϊκού Ομίλου Σκακιστών Δημήτρης Αλεξάκης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα φετινά Πανελλήνια Ατομικά Ανοιχτά Πρωταθλήματα Rapid και Blitz με τη Γεωργία Γράψα του ΑΜΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» να κερδίζει τους αντίστοιχους τίτλους στην κατηγορία γυναικών.
Τα πρωταθλήματα ενσωματώθηκαν στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Σκακιού RAPID και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Σκακιού BLITZ που διοργανώθηκαν με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία από τον ΣΣ Πεύκων στην Θεσσαλονίκη στις 30 – 31/10 και 29/10/2021 αντίστοιχα, στο ξενοδοχείο Φιλίππειο.
Στους αγώνες rapid συμμετείχαν συνολικά 168 σκακιστές και σκακίστριες και ο Δημήτρης Αλεξάκης συγκέντρωσε 9 βαθμούς σε 10 αγώνες τερματίζοντας αήττητος (8 νίκες και 2 ισοπαλίες) στην 1η θέση. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος με 8,5 βαθμούς και 3ος, μετά την άρση της ισοβαθμίας, ήταν ο Σωτήρης Μαλικέντζος με 8 βαθμούς.
Την 1η θέση στην κατάταξη των γυναικών (αγωνίστηκαν σε ενιαίο όμιλο με τους άνδρες), σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας πήρε η Γεωργία Γράψα με 7 βαθμούς, 2η ήταν η Μαγδαληνή Μιχαηλίδου και 3η η 11χρονη Δήμητρα Αλεξανδρή που συγκέντρωσαν επίσης 7 βαθμούς.
Στους αγώνες blitz συμμετείχαν 116 σκακιστές και σκακίστριες. Ο Δημήτρης Αλεξάκης με 11 βαθμούς σε 12 αγώνες αναδείχθηκε πρωταθλητής, αφήνοντας στην 2η θέση τον 16χρονο Μάρκο Καζάκο που συγκέντρωσε 9,5 βαθμούς. Την 3η θέση, μετά την άρση των ισοβαθμιών, κατέλαβε ο Δημήτρης Λαδόπουλος με 9 βαθμούς.
Στην κατηγορία γυναικών μετά την άρση των ισοβαθμιών, 1η ήταν Γεωργία Γράψα με 7 βαθμούς, 2η η Αντιγόνη Σκαράκη  επίσης με 7 βαθμούς και την 3η θέση πήρε η 13χρονη Σοφία Βαρδάκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω