Ροή Ειδήσεων

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Επιμελητηρίου Ηρακλείου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 55 δευτ.]

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε χθες βράδυ η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας. 
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιιος, στη διάρκεια της τελετής που έγινε στο κεντρικό κτίριο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
          Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκη, υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους, ξεκίνησε την ομιλία του με ειδική αναφορά στις δραματικές επιπτώσεις του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία και εξέφρασε την αλληλεγγύη όλων στις οικογένειες των θυμάτων.
          Ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρθηκε επίσης στα δυσοίωνα μηνύματα από την παγκόσμια οικονομία και τόνισε τη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας, να καταφέρει να σταθεροποιηθεί σε τροχιά ανάπτυξης. «Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων που δημιουργούν οι ανατιμήσεις, είναι λογικό να αναδεικνύεται σήμερα σε κεντρική προτεραιότητα. Μια προτεραιότητα, που πρέπει να εντάξουμε στην ευρύτερη εικόνα, για το πού βρίσκεται και πού πρέπει να πάει η ελληνική οικονομία. Οι πρωτοφανείς προκλήσεις απαιτούν όλες τις δυνάμεις μας και την αφοσίωσή μας. Δεν είναι βιώσιμη λύση για τον πληθωρισμό οι διαρκείς, οριζόντιες δημοσιονομικές παρεμβάσεις. Είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης. Η αναβάθμιση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Η αύξηση των εξαγωγών και των εσόδων του κράτους. Η δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας. Αυτό είναι το κρίσιμο στοίχημα. Για σήμερα και για αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
          Αναφερόμενος στο έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου ο κ. Αλιφιεράκης επισήμανε οτι υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μετά από προσπάθειες χρόνων, κατασκεύασε στην οδό 1866, συγκρότημα καταστημάτων, όπου θα φιλοξενήσει επιχειρήσεις κρητικής διατροφής και κρητικής λαϊκής τέχνης. Ανακοίνωσε επίσης, ότι εντός του 2023 θα ιδρυθεί η  πρώτη επιμελητηριακή ενεργειακή κοινότητα στην Κρήτη, θα προχωρήσει η δημιουργία των πρώτων Καταδυτικών Πάρκων στο Νομό και το προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανάπτυξη της Βιομηχανική περιοχής Ηρακλείου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.
          Κατά το τρέχον έτος, όπως τόνισε, επαναδραστηριοποιείται το Hub του Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες και κατάλληλους χώρους σε νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες και συνεχίζεται το πολυσχιδές εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιούν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου με νέες και δημοφιλείς ειδικότητες.
          Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου αναφέρθηκε και στο εμβληματικό και βραβευμένο εγχείρημα του Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων, το οποίο ξεκίνησε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και θα διεξαχθεί για 2η φορά φέτος στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (17 & 18 Φεβρουαρίου) με τη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αλλά και στο 11ο Παγκρήτιο Φόρουμ το οποίο θα γίνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις 18 Μαρτίου.
          Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αλιφιεράκης, τόνισε «Το 2023 θα μας βρει προετοιμασμένους γιατί πολλά από αυτά που σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε, θα βρουν πρόσφορο έδαφος και θα ολοκληρωθούν.  Θα γίνουν πράξη προς όφελος των επιχειρήσεων. Πρέπει να δημιουργήσουμε τους όρους για ταχύτερη και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που θα διασφαλίζει σταθερότητα και θα θωρακίζει πραγματικά την οικονομία απέναντι στις αναταράξεις του διεθνούς περιβάλλοντος. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι μονόδρομος. Οι επιχειρήσεις μας έχουν αντίληψη της πραγματικότητας. Δεν περιμένουν μαγικές λύσεις. Είναι έτοιμες να δώσουν για μια ακόμη φορά τη μάχη τους, ενάντια στις δυσκολίες. Είναι, ταυτόχρονα, έτοιμες να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω