Πρόγραμμα «Διαχείριση Υδάτων – Μονάδες Αφαλάτωσης»

Ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων πράξεων «Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Νερού – Μονάδες Αφαλάτωσης» στο Πρόγραμμα «διαχείριση υδάτων» του χρηματοδοτικού Μηχανισμού ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου (ΧΜ–ΕΟΧ) 2014-2021», εκπόνησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η περίοδος υποβολής είναι μέχρι 27 Μαΐου 2022 ώρα 23:59’, και ελάχιστο ποσό επιχορήγησης των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 200.000€ ενώ μέγιστο το ποσό των 1.500.000€.
Ειδικότερα θα χρηματοδοτηθούν:
• Έργα παροχής νερού ύδρευσης μέσω αφαλάτωσης (προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης ή αναβάθμιση παλαιών μονάδων αφαλάτωσης), τα οποία θα συνδυαστούν με καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες (π.χ. τεχνολογίες για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη διάθεση άλμης από μονάδες αφαλάτωσης) συμπεριλαμβανομένων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
• Έργα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση διαρροών και τη μείωση της απώλειας υδρευτικού νερού, τα οποία θα συνδυαστούν με καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες.
          Οι προτάσεις που θα υποβληθούν, θα πρέπει να αφορούν σε πράξεις ώριμες προς υλοποίηση, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην πρόσκληση.
Οι δύο τύποι έργων μπορούν να υποβληθούν στην ίδια πρόταση χρηματοδότησης, στην περίπτωση που ένας δικαιούχος έχει ανάγκες και στις δύο θεματικές ενότητες.
          Φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών Φορέων Υλοποίησης είναι Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης, Δημόσιες Αρχές, Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές, Ερευνητικά και Επιστημονικά Ινστιτούτα καθώς και Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
            Ολόκληρη η πρόσκληση με τίτλο «Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Νερού – Μονάδες Αφαλάτωσης»:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω