Πρόσκληση καλύτερων τουριστικών χωριών 2024

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για τον τουρισμό καλούνται να υποβάλουν έως και οκτώ υποψήφια χωριά μέσω των Εθνικών Διοικήσεων Τουρισμού (NTAs). Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές έως τις 24 Απριλίου 2024, με τα επιλεγμένα χωριά να ανακοινώνονται το τρίτο τρίμηνο του έτους.
          Η αξιολόγηση γίνεται από ανεξάρτητους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες με βάση τους εξής τομείς:
1. Πολιτιστικοί και φυσικοί πόροι.
2. Προώθηση και διατήρηση των πολιτιστικών πόρων.
3. Οικονομική βιωσιμότητα.
4. Κοινωνική Βιωσιμότητα.
5. Περιβαλλοντική αειφορία.
6. Τουριστική Ανάπτυξη και Ολοκλήρωση της Αλυσίδας Αξίας.
7. Διακυβέρνηση και ιεράρχηση του τουρισμού.
8. Υποδομή και συνδεσιμότητα. 
9. Υγεία, ασφάλεια και ασφάλεια. 
          Η πρωτοβουλία «Best Tourism Villages by UN Tourism», που εισήχθη το 2021, επιδιώκει να μετατρέψει τον τουρισμό σε καταλύτη για την αγροτική ευημερία και ευημερία. Η πρωτοβουλία ακολουθεί μια διττή προσέγγιση: αποτίμηση και διατήρηση των αγροτικών χωριών, των τοπίων τους, της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και των συστημάτων γνώσης και προώθηση καινοτόμων στρατηγικών που ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).
          Το δίκτυο «Best Tourism Villages by UN Tourism» παρέχει έναν χώρο ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών και ευκαιριών. Περιλαμβάνει εκπροσώπους του Best Tourism Village καθώς και από το Πρόγραμμα Αναβάθμισης και επωφελείται από τις συνεισφορές ειδικών, εταίρων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με την προώθηση του τουρισμού για την αγροτική ανάπτυξη. Από την ίδρυσή του, το Best Tourism Villages Network έχει οργανώσει μια σειρά από εκπαιδευτικές συνεδρίες και masterclasses, προσεγγίζοντας εκατοντάδες συμμετέχοντες.
          Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ωφελεί και τους αιτούντες που δεν πληρούν πλήρως τα κριτήρια για να λάβουν αναγνώριση του Best Tourism Village, καθώς αυτά τα χωριά λαμβάνουν υποστήριξη από τον Τουρισμό των Ηνωμένων Εθνών και τους εταίρους για την αντιμετώπιση των κενών που εντοπίστηκαν στη διαδικασία αξιολόγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω