Ροή Ειδήσεων

Πρόστιμα Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε μειωμένα πρόστιμα μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά μίσθωσης, προμήθειας, χημικών τουαλετών.
Πρόκειται για εταιρείες, όπου ανά ζεύγη, προέβησαν σε οριζόντιες συμπράξεις που είχαν ως αντικείμενο τη νόθευση διαγωνισμών και κατανομή αγορών πριν την υποβολή οικονομικών προσφορών, προσδιορισμού μειοδότη για την παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης, απομάκρυνσης, καθαρισμού και γενικότερης διαχείρισης χημικών τουαλετών σε οργανισμούς ΝΠΔΔ και ιδιωτικούς φορείς.
Ειδικότερα επιβλήθηκαν μειωμένα πρόστιμα ύψους 199.491 € ως εξής:
Ποσό 60.078 €, για την ΤΟΙ ΤΟΙ (HELLAS) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ποσό 52.942 € για την ΕΥΡΟΠΡΑΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕ, ποσό 13.259 € για την Α.Φ. ΔΡΑΓΩΝΑΣ Μ.ΕΠΕ (δ.τ. ΓΛΑΡΟΣ), ποσό 72.954 € για την ALBA TEXTILE AGENCY ΕΠΕ και ποσό 258 € για την ΝΕΙΛΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
Αναφορικά, δε, με τη διάρκεια των ως άνω συμπράξεων ανά ζεύγη, αυτές έφεραν τα χαρακτηριστικά ενιαίας και διαρκούς παράβασης καθώς οι επιμέρους συμφωνίες/εναρμονισμένες πρακτικές που συνήφθησαν/υιοθετήθηκαν κατά τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015, κατά περίπτωση, παρουσίαζαν χρονική συνέχεια και κοινά χαρακτηριστικά, ήτοι χαρακτηρίζονται από ταυτότητα στόχων, μεθόδων και εμπλεκομένων (ταυτότητα αντικειμένου και υποκειμένων).
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης πρόκειται για συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων επιχειρήσεων (νόθευση διαγωνισμού), με την οποία επιδιώκεται εξ αντικειμένου ο περιορισμός του ανταγωνισμού μεταξύ τους. Εν προκειμένω δεν εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 101 ΣΛΕΕ καθώς δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί επηρεασμός του ενδοενωσιακού εμπορίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω